Δεν αρκούν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν, λέει ο Τ. Μπλερ

Ενώ περίπου ένα δισ. δολ. κόστισαν μέχρι σήμερα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2001 07:27
UPD:12:52

A- A A+

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας εξέτασαν στην Ουάσιγκτον, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, ενώ αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν και σήμερα θέσεις των Ταλιμπάν, κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν. Χθες, επλήγησαν στόχοι στην Κανταχάρ και τα περίχωρα της Καμπούλ. Το κόστος των επιχειρήσεων, που διεξάγονται εδώ και έναν μήνα στο Αφγανιστάν, ανέρχεται σε περίπου ένα δισ. δολ., σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο στρατηγικών εκτιμήσεων. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να υπολογίσει το κόστος των επιχειρήσεων, η εκπρόσωπός του όμως είπε, ότι το υπουργείο Αμυνας, έλαβε περίπου 12,8 δισ. δολ. από το συνολικό πακέτο των 40 δισ. που ενέκρινε το Κογκρέσσο ως κατεπείγουσα χρηματοδότηση.

Στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Μπους, ο Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι δεν είναι αρκετές οι αεροπορικές επιθέσεις, για να ηττηθεί το καθεστώς των Ταλιμπάν, αλλά θα ξεκινήσουν και άλλες επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να υποτιμηθούν, όπως είπε, οι σημαντικές ζημιές που υπέστησαν μέχρι τώρα οι δυνάμεις των Ταλιμπάν.

Εννέα στους 10 Αμερικανούς τάσσονται υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών βομβαρδισμών, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με στοιχεία δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το διεθνές ίδρυμα Ζόγκμπι. Επίσης το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί αποτελεσματική στον πόλεμο τη χρήση στρατηγικών χτυπημάτων με πυρηνικά όπλα, ενώ το 51% λέει όχι στη χρήση βιολογικών όπλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή