Καμερούν: Στη φυλακή απεβίωσε ο διευθυντής της «Cameroun Express»

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 06:38
A- A A+

Απεβίωσε σε φυλακή της πρωτεύουσας του Καμερούν, Γιαουντέ, ένας από τους τρεις Καμερουνέζους δημοσιογράφους, ο διευθυντής της «Cameroun Express», Μπίμπι Ενγκότα, που είχαν φυλακιστεί στις 10 Μαρτίου με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστών εγγράφων, έγινε γνωστό από την οικογένειά του και από συνδικαλιστικές πηγές.

Ο Ενγκότα πέθανε στη φυλακή του Κοντενγκούι. «Παραλάβαμε τη σορό του και την στείλαμε στο νεκροτομείο», είπε ο αδελφός του, Μπρούνο Εντέντε. «Πριν φυλακιστεί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε κήλη και αρτηριακή υπέρταση», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος πέθανε λόγω έλλειψης ιατρικής παρακολούθησης στη φυλακή.

Η Ενριέτ Εκουΐ, σύμβουλος του Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων του Καμερούν (SNJC) είπε εξάλλου ότι εδώ και δύο εβδομάδες ο Ενγκότα δεν είχε καμμία ιατρική περίθαλψη. «Είμαι σοκαρισμένη και αηδιασμένη», πρόσθεσε.

Ο Ενγκότα, μαζί με τους δημοσιογράφους Σερζ Σαμπουάνγκ της εφημερίδας «La Nation» και Ρομπέρ Μιντσά της «Le Devoir», κατηγορήθηκαν από τις αρχές ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του γενικού γραμματέα της προεδρίας της Δημοκρατίας σε έγγραφα και τα χρησιμοποίησαν για να τον εκβιάσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή