N. Κορέα: «Οχι» στα μονομερή μέτρα κατά της Β. Κορέας

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 08:32
A- A A+

Δεν σχεδιάζει αντίποινα η Νότια Κορέα σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι Βορειοκορεάτες βύθισαν την κορβέτα «Cheonan», τον περασμένο μήνα κοντά σε διαφιλονικούμενα ύδατα.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμμία σχέση με τη βύθιση του πλοίου, ύστερα από έκρηξη, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 46 μέλη του πληρώματος. Ωστόσο σε έκθεση της νοτιοκορεατικής αντικατασκοπείας που διέρρευσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από πλήγμα με τορπίλη, από τους Βορειοκορεάτες.

«Οπως η έρευνα διεξάγεται με διεθνή συνεργασία, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με τη διεθνή κοινότητα για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, όταν έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Πάντως η κυβέρνηση της Σεούλ δέχεται επικρίσεις ότι αποδείχτηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Πιονγκγιάνγκ και τα περισσότερα πυρά κατευθύνονται κατά του υπουργού Αμυνας και της ηγεσίας του στρατεύματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή