Στον ανακριτή η 19χρονη για τους «Πυρήνες»

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 09:40

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ένταλμα σύλληψης της 19χρονης εκδόθηκε με βάση δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο σπίτι του Χαλανδρίου και σε άλλα αντικείμενα.

A- A A+

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγείται σήμερα η 19χρονη που συνελήφθη χθες στις 7 το απόγευμα από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, βάσει εντάλματος σύλληψης για συμμετοχή στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Το ένταλμα σύλληψης ήταν ένα από τα έξι πρώτα που είχαν εκδοθεί μετά τον εντοπισμό του σπιτιού στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ένταλμα εκδόθηκε με βάση δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο σπίτι του Χαλανδρίου και σε άλλα αντικείμενα. Η κοπέλα συνελήφθη την ώρα που μιλούσε σε καρτοτηλέφωνο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της βαλλιστικής έρευνας στα τρια πιστόλια που βρέθηκαν μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό στο διαμέρισμα της οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, και τα τρια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πρόκειται για δύο Zastava των 9 χιλιοστών, που όπως προκύπτει από τους αριθμούς και τα άλλα στοιχεία, είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης και ένα Browning διαμετρήματος 22 χιλιοστών, άγνωστης προέλευσης.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή