Κιργιστάν: Ο Μπακίγεφ «δεν προτίθεται να επιστρέψει ως πρόεδρος»

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 12:54

«Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω στο Κιργιστάν ως πρόεδρος», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μινσκ της Λευκορωσίας ο Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.

A- A A+

Ο ανατραπείς ηγέτης του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ δήλωσε σήμερα πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα του ως πρόεδρος.

«Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω στο Κιργιστάν ως πρόεδρος», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ο ίδιος τόνισε πως ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην ανατροπή του ήταν η οργή της Ρωσίας για τη συμφωνία του με τους Αμερικανούς σχετικά με την αεροπορική βάση Μανάς.

Ο Μπακίγεφ διευκρίνισε πως ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δυσαρεστήθηκαν από την απόφασή του να επεκτείνει την συμφωνία χρήσης της βάσης.

«Αυτοί (ο Μεντβέντεφ και ο Πούτιν) μου είπαν: γιατί επιμένεις με το θέμα της βάσης του Μανάς, αυτό μας ανησυχεί και δεν μας εξυπηρετεί», είπε ο Μπακίγεφ και κατέληξε: «η ρωσική ηγεσία εκνευρίστηκε και ενοχλήθηκε από την διατήρηση της βάσης και αυτός ο παράγοντας έπαιξε ρόλο».

Ο Μπακίγεφ κατέφυγε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας λίγες ημέρες μετά τις αιματηρές ταραχές που οδήγησαν στην ανατροπή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή