Εκτός Μουντομπάσκετ ο Τζινόμπιλι

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 14:16
A- A A+

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Μανού Τζινόμπιλι, με τον Αργεντινό σούπερ-σταρ των Σπερς να επικαλείται την σωματική του κούραση, αλλά και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Ο 33χρονος διεθνής γκαρντ των «Σπιρουνιών», που μετρά φέτος στο ΝΒΑ 16.5 πόντους, 4.9 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, μιλώντας στην εφημερίδα «La Nation» για την σχετική του απόφαση, τόνισε αρχικά: «Μετά από μερικές ημέρες συζητήσεων με την οικογένειά μου, έπρεπε να πάρω την τελική απόφαση για την ενδεχόμενη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κατέληξα λοιπόν στο σκληρό συμπέρασμα ότι, στην παρούσα φάση, είναι καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου, να μην αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας».

Ο 33χρονος διεθνής γκαρντ των «Σπιρουνιών», ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται από την Εθνική Αργεντινής, καθώς αποτελεί προτεραιότητά του να συμμετάσχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται από την Εθνική Αργεντινής, καθώς αποτελεί προτεραιότητά του να συμμετάσχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Λονδίνο, ενώ θα αγωνιστεί και στην προκριματική φάση του 2011.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να μην αγωνιστεί στα τουρκικά παρκέ, σημείωσε: «Μετά από ένα-δύο χρόνια προσπαθειών, η γυναίκα μου θα γίνει μητέρα διδύμων, τον προσεχή Μάϊο. Θα ήθελα να είμαι παρών σε κάθε μία από αυτές τις στιγμές που δεν επαναλαμβάνονται... Να βοηθήσω τη γυναίκα μου σε ό, τι χρειάζεται και να απολαύσω κάθε στιγμή αυτής της μοναδικής εμπειρίας.

Ο άλλος λόγος που με έκανε να λάβω αυτή την απόφαση και είναι επίσης σημαντικός, είναι ότι το σώμα μου δεν είναι έτοιμο να παίζει συνεχώς για τα επόμενα τρία χρόνια με την εθνική ομάδα, χωρίς την απαιτούμενη ξεκούραση και την καλή προετοιμασία», υπενθυμίζοντας τον τραυματισμό του κατά την διάρκεια των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις