Νέες επικρίσεις ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 18:24
A- A A+

Η προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σε συνάρτηση με την εκκρεμότητα της ονομασίας, εξετάσθηκε σε σύντομη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, στο Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο της ¶τυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα σημαντικότερα θέματα για τη "Μακεδονία" και για την περιοχή και θεωρώ ότι για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξευρεθεί τρόπος, ώστε να καταλάβουμε αξιοπρεπώς τη θέση, που μας αξίζει στο ΝΑΤΟ. Θεωρώ ότι, από την άποψη της προοπτικής της ΝΑ Ευρώπης, είναι και προς το συμφέρον των ΗΠΑ η "Μακεδονία" να καταστεί πλήρες μέλος της Συμμαχίας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Αντ. Μιλόσοσκι, σε ΜΜΕ των Σκοπίων, μετά την συνάντησή του με τη Χ. Κλίντον

Ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση «έγινε λόγος και για το διμερές ζήτημα της ονομασίας, μέσω του οποίου η Ελλάδα παρεμποδίζει την ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την κ. Κλίντον σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ΠΓΔΜ για τη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος για την υπέρβαση του ζητήματος της ονομασίας.

«Η σταθερότητα και η ανάπτυξη όλης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της "Μακεδονίας", δεν πρέπει να αφεθεί, ή να τεθεί όμηρος ενός τέτοιου διμερούς προβλήματος» ανέφερε ακόμη ο κ. Μιλόσοσκι.

Κατέληξε ότι οι θέσεις της κ. Κλίντον επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της ΠΓΔΜ πως προτεραιότητα των ΗΠΑ, όσον αφορά την περιοχή, αποτελεί το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνον της χώρας του, αλλά και των άλλων χωρών που θα εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις για ένταξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή