Μπαλάκι ευθυνών για την κατάσταση της οικονομίας

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 18:58
UPD:19:43
A- A A+

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση μετά στις βολές του προέδρου της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ για δημιουργία κρίσης δανεισμού, που οδήγησε, όπως ανέφερε, την Ελλάδα στο ΔΝΤ: «Όλοι έχουν καταλάβει, πλέον, ότι η κραυγαλέα αδυναμία του κ. Παπανδρέου να διαχειριστεί την κρίση του δανεισμού, οδήγησε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ.».

Επίσης μίλησε για προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, που όμως δεν μπορεί να αλλοιώσει την αλήθεια: «Η πολιτική του κ. Παπανδρέου είναι αυτή, που οδήγησε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. Η κρίση του δημοσίου χρέους και η κρίση των ελλειμμάτων είναι αποτέλεσμα των τελευταίων 30 ετών. Η κρίση, όμως, του δανεισμού είναι προϊόν των λαθών και των παραλείψεων του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Πεταλωτής νωρίτερα, απαντώντας στις αιχμηρές δηλώσεις Σαμαρά, χαρακτήρισε «μνημείο θράσους, εμπαιγμού των πολιτών και πολιτικής αμνησίας» τις επισημάνσεις του προέδρου της ΝΔ. Επανέλαβε πως οι κυβερνήσεις της ΝΔ οδήγησαν τη χώρα στο χάος μέσα σε πέντε χρόνια, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ «εξέθρεψε το κράτος της σπατάλης, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, των αθρόων, πελατειακών προσλήψεων».

Αναφερόμενος στην επί τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, κατηγόρησε τη ΝΔ για προεκλογικά ψεύδη και κατάφωρη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Στη δήλωσή του ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων «προσωπικό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού την εξάρτηση του τόπου από το ΔΝΤ» http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1806828 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή