Συνομιλίες Τζορτζ Μίτσελ με την ισραηλινή ηγεσία

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 20:31
A- A A+

Συνομιλίες με την ισραηλινή ηγεσία είχε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος Τζορτζ Μίτσελ, λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, σε μία προσπάθεια να πείσει τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον Αμερικανό απεσταλμένο ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «για την προώθηση της ειρήνης».

«Είμαστε σοβαροί. Ελπίζουμε ότι οι Παλαιστίνιοι θα ανταποκριθούν. Πρέπει να προχωρήσουμε με την ειρηνευτική διαδικασία», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μετά από τη συνάντηση, το γραφείο του κ. Νετανιάχου ανέφερε ότι οι δύο άνδρες είχαν «μία καλή συνομιλία για την επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας» και θα συνεδριάσουν εκ νέου την Κυριακή.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο από τα τέλη του 2008.

«Η επίσκεψή σας αυτή τη στιγμή είναι το πράσινο φως να συνεχίσουμε τις συζητήσεις», σημείωσε ο Σιμόν Πέρες.

Νωρίτερα, ο Τζορτζ Μίτσελ συναντήθηκε στο Τελ Αβίβ με τον υπουργό ¶μυνας Εχούντ Μπαράκ. Σύμφωνα με το υπουργείο ¶μυνας, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται να φθάσει σήμερα το βράδυ στη Ραμάλα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο.

Ο εκπρόσωπος του Μαχμούντ Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, τόνισε ότι οποιαδήποτε νέα πρόταση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να υποβληθεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή