Οι χαμένες ευκαιρίες του Αρη...

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 12:45
A- A A+

Τα τελευταία 10 χρόνια ο Αρης Θεσσαλονίκης φλέρταρε με το Κύπελλο τρεις φορές (2003, 2005, 2008) χωρίς όμως να καταφέρει να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.

Οι «κίτρινοι» κατάφεραν και την τρέχουσα σεζόν να φτάσουν στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό που επιθυμούν όσο τίποτα άλλο οι Θεσσαλονικείς είναι να γράψουν ιστορία μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Το αν θα τα καταφέρουν στον ¶ρη θα φανεί το Σάββατο το βράδυ.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου την περίοδο 1969-70 και μάλιστα απέναντι στον ΠΑΟΚ δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον για τον ¶ρη. Οι «κίτρινοι» είχαν φτάσει στον τελικό αφού πρώτα είχαν αποκλείσει Παναθηναϊκό, Καλλιθέα και Ολυμπιακό. Στον τελικό που έγινε στο Καυτανζόγλειο μπροστά σε 46.675 θεατές ο ¶ρης με σκόρερ τον Κεραμιδά στο 8ο λεπτό σήκωσε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του σωματείου.

Έκτοτε, ακολούθησε μια μακρά περίοδος ανομβρίας. Η επόμενη παρουσία σε τελικό έγινε 32 χρόνια 2002-03 μετά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά παίρνει τη ρεβάνς και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου (1-0) με τον τελικό να γίνεται στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αγωνιστεί ακόμα δύο φορές σε τελικό, γνωρίζοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις την ήττα από τον Ολυμπιακό. Με 3-0 το 2004-05 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και με 2-0 το 2007-08 στο Καυτανζόγλειο. Από την τελευταία εμφάνιση, σε τελικό, μέχρι σήμερα στον ¶ρη έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, από τους παίκτες μέχρι και τον προπονητή.

Οι «κίτρινοι» έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο έμψυχο δυναμικό. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αγωνίζονται ποδοσφαιριστές με την στόφα του νικητή. Στον πάγκο υπάρχει ένας προπονητής νικητής. Το γλυκό έδεσε και όλοι στην Θεσσαλονίκη αγωνιούν για την έκβαση του αγώνα αύριο (24/4) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις