Κύπελλο Ελλάδας: Δύο πόλεις, 22 τελικοί

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 15:41
A- A A+

Τα πειράγματα Αθηναίων και Θεσσαλονικιών για τις διαφορές των πόλεων, για τις... ονομασίες φαγητών, για το μετρό, για την Εγνατία και για πολλά άλλα, πάντα έχουν την γνωστή κατάληξη καθώς ποτέ δεν πρόκειται να τα βρουν! Δυστυχώς για την συμπρωτεύουσα, η κατάληξη σε τελικούς Κυπέλλου είναι εξίσου γνωστή καθώς η Αθήνα έχει την συντριπτική υπεροχή. Το gazzetta.gr θυμάται τις μονομαχίες των δύο πόλεων.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ¶ρη αποτελεί τον 68ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και παράλληλα τον 22ο ανάμεσα σε ομάδες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Τουτέστιν, το 1/3 των τελικών αποτελούν μονομαχίες μεταξύ της Αθήνας (συμπεριλαμβάνεται και ο Πειραιάς) και την Θεσσαλονίκη, με την πρωτεύουσα να έχει την ξεκάθαρη υπεροχή.

Συνολικά, λοιπόν, η Αθήνα έχει 18 κατακτήσεις έναντι μόλις τεσσάρων της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι το 1972, το επιμέρους σκορ ήταν 10-0! Εκείνη τη χρονιά, ο ΠΑΟΚ «έσπασε» την... κατάρα κερδίζοντας με 2-1 τον Παναθηναϊκό!

Πολυνίκης σε αυτές τις μονομαχίες είναι ο Ολυμπιακός που έχει πάρει εννιά τελικούς (οι επτά χάρισαν παράλληλα και το νταμπλ) και έχει χάσει μόλις τρεις, το 1974, το 1976 και το 2001. Το απόλυτο, όμως το έχουν δύο άλλες ομάδες, η ΑΕΚ με πέντε κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς και ο Εθνικός που στην μοναδική του παρουσία κέρδισε το 1933 τον ¶ρη! Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο την ήττα από τον ΠΑΟΚ που αναφέραμε καθώς στις υπόλοιπες τρεις φορές που έπαιξαν σε τελικό, τις κέρδισαν όλες.

Ο ¶ρης έχει έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες, οι δύο τελευταίοι από τον Ολυμπιακό το 2005 και το 2008. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει το παρών σε 13 μονομαχίες Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έχει κερδίσει όμως μόνο τις τρεις (οι δύο επί του Ολυμπιακού και η μία επί του Παναθηναϊκού που αναφέραμε πιο πάνω. Όσο για τον τρίτο της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή, έχει τρεις παρουσίες σε τελικό, κατακτώντας μία φορά το Κύπελλο, στο σπουδαίο παιχνίδι του 1976 απέναντι στον Ολυμπιακό, αγώνας που ήταν ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που κρίθηκε στα πέναλτι!

Αναλυτικά οι «μάχες» Αθήνας-Θεσσαλονίκης!

1932: ΑΕΚ-¶ρης 5-3, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Ηλιάσκος (5'), Μπαλτάς (8', 65'), Οικονόμου (70'-αυτογκόλ), Νεγρεπόντης (78') - Κίτσος (40', 43', 80')

Η ιστορία της «κόντρας» ξεκινά το 1932, στον πρώτο μάλιστα τελικό του θεσμού. Στο γήπεδο της Λεωφόρου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ¶ρη και κερδίζει με 5-3, παρά το χατ τρικ του Κίτσου από πλευράς Θεσσαλονικιών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ¶ρης είχε στην ενδεκάδα του τον Κλεάνθη Βικελίδη, ενώ εκείνη τη χρονιά έχασε την ευκαιρία για το νταμπλ καθώς είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα (δεύτερο στην ιστορία του).

1933: Εθνικός-¶ρης 2-1, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Τσιριτάκης (54'), Αλεξόπουλος (55') - Καλτέκης (48')

Δεύτερη σερί χρονιά που ο ¶ρης δίνει το παρών σε τελικό Κυπέλλου, η κατάληξη όμως ήταν η ίδια με αυτή του 1933. Ο Καλτέκης έβαλε τους «κίτρινους» μπροστά στο σκορ, όμως ο Εθνικός κατάφερε να ανατρέψει μέσα σε δύο λεπτά την κατάσταση και να κατακτήσει το μοναδικό τίτλο στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

1939: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1, Νέα Φιλαδέλφεια

Σκόρερ: Χατζησταυρίδης (43'), Μανέτας (73') - Ιωαννίδης (31')

Ο θεσμός του Κυπέλλου διακόπτεται για πέντε σεζόν και επιστρέφει το 1939. Για τρίτη σερί φορά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να είναι οι... εκπρόσωποι των δύο πόλεων. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά κερδίζει με ανατροπή τον ΠΑΟΚ και κέρδισε το δεύτερο κύπελλο, ενώ κατέκτησε και το νταμπλ καθώς είχε πάρει το πρωτάθλημα.

1940: Παναθηναϊκός-¶ρης 3-1, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Μπαλτάσης (9'), Τριανταφύλλης (10΄), Μηγιάκης (13') - Χατζηνικολάου (61')

Ο αγώνας του 1940 είναι η μοναδική φορά που οι φετινοί μονομάχοι είχαν αναμετρηθεί σε τελικό Κυπέλλου. Νικητής ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό πήρε και το πρώτο του κύπελλο, από τα πιο εύκολα στην ιστορία του καθώς μέχρι το 13' το σκορ ήταν ήδη 3-0. Από την μεριά του, ο ¶ρης έχασε για τρίτη φορά σε ισάριθμες συμμετοχές σε τελικό!

1947: Ολυμπιακός-Ηρακλής 5-0, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Βάζος (13', 31', 78'), Βασιλειάδης (17'), Χατζησταυρίδης (79')

Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος και η κατοχή έβαλαν τέλος για επτά χρόνια στο Κύπελλο. Στην επανέναρξη του, Ολυμπιακός και Ηρακλής τίθενται αντιμέτωποι και οι Πειραιώτες παίρνουν πανεύκολα το τρόπαιο κερδίζοντας με 5-0, διαφορά που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε τελικό μετά το 7-1 της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα. Ήταν το πρώτο κύπελλο για τον Ολυμπιακό αλλά και το πρώτο νταμπλ καθώς την ίδια χρονιά είχε πάρει και το πρωτάθλημα.

1950: ΑΕΚ-Αρης 4-0, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Μαρόπουλος (6'), Γούλιος (45'), Κουντούρης (63', 67')

Ο ¶ρης βρίσκεται για τέταρτη φορά σε τελικό αλλά ούτε και τώρα κατάφεραν να πάρουν το Κύπελλο. Η ΑΕΚ κερδίζει άνετα με 4-0 και φτάνουν στο... 50% καθώς πανηγύρισαν το τέταρτο τρόπαιο σε οκτώ διοργανώσεις!

1951: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Μουράτης (27'), Δαρίβας (66'), Δρόσος (75', 80')

Για τρίτη σερί φορά σε «κόντρα» Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ο τελικός δεν έχει κανένα... ενδιαφέρον! Ο Ολυμπιακός επικρατεί με 4-0 και κατακτά το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία του. Όπως και το 1947, έτσι και τώρα, οι Πειραιώτες πετυχαίνουν και το νταμπλ!

1955: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, γήπεδο Λεωφόρου

Σκόρερ: Κουρτζίδης (24'), Πανακης (31')

Πέντε διαδοχικές κατακτήσεις τροπαίου μετρούσε ο Ολυμπιακός, όμως αυτό το σερί μπήκε τέλος στον... 13ο τελικό της διοργάνωσης! Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ, με τον Κουρτζίδη στο 24' να πετυχαίνει από τα 45 περίπου μέτρα ένα υπέροχο γκολ, έχοντας όμως και την βοήθεια του... αέρα που ξεγέλασε τον Πρόγιο, τον τερματοφύλακα των Θεσσαλονικιών. Ο Πανάκης λίγο αργότερα «κλείδωσε» το Κύπελλο στην Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν την τρίτη κατάκτηση.

1957: Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: Κοτρίδης (38'), Υφαντής (73')

Ο πρώτος τελικός της ιστορίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν θα μπορούσε να έχει άλλο νικητή πέραν του Ολυμπιακού. Στο ξηρό τερέν του φαληρικού σταδίου, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-0 του Ηρακλή και επανήλθαν στους τίτλους κατακτώντας και το τέταρτο νταμπλ, την ώρα που ο «Γηραιός» γνώριζε και δεύτερη ήττα από τους «ερυθρόλευκους» δέκα χρόνια μετά την πρώτη του 1947. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά σε μονομαχία Αθήνας-Θεσσαλονίκης, σφυρίζει ξένος ρέφερι, ο Ολλανδός Λίο Χορν.

1971: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Αγγελής (19'), Γιούτσος (43'), Παμπουλής (81') --- Σαράφης (46')

Για 14 χρόνια, η «κόντρα» των δύο πόλεων μπήκε στο περιθώριο καθώς από το 1958 μέχρι και το 1970 καμία ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έδωσε το παρών σε τελικό. Το ματς του 70 ανάμεσα στον ¶ρη και τον ΠΑΟΚ έβαλε τέλος στην... ξηρασία των ομάδων της συμπρωτεύουσας, ενώ την επόμενη χρονιά επανήλθε η μεγάλη μονομαχία καθώς στον τελικό αναμετρήθηκε ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραώτες έπαιζαν μέσα στο γήπεδο τους και πήραν το Κύπελλο κερδίζοντας με 3-1 χάρη στα γκολ των Αγγελή, Γιούτσου και Παμπουλή, ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Σαράφης για τον ΠΑΟΚ.

1972: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: Κούδας (2', 88') - Παπαδημητρίου (89')

Το επιμέρους σκορ στις μάχες Αθήνας-Θεσσαλονίκης είχε φτάσει πλέον το 10-0! Το 1972, όμως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει το πρώτο... γκολ για την «Νύφη του Θερμαϊκού» καθώς κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης και πανηγύρισε το παρθενικό Κύπελλο στην ιστορία του. ¶νθρωπος του παιχνιδιού ήταν ο μεγάλος Κούδας που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

1973: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: Αγγελής (46')

Η Αθήνα επιστρέφει ξανά στις επιτυχίες, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ήταν η τρίτη επικράτηση των «ερυθρόλευκων» επί του «Δικέφαλου» καθώς είχαν προηγηθεί οι τελικοί του 1957 και του 1971. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Αγγελής στο 46', γκολ που έδωσε στους Πειραιώτες το 15ο τους Κύπελλο και το έβδομο νταμπλ στην ιστορία τους. Ξένος διαιτητής «σφύριξε» τον τελικό, ο Βέλγος Λορό.

1974: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-2 (4-3 πεν), Νέα Φιλαδέλφεια

Παρίδης (50'), Ασλανίδης (72') - Τριαντάφυλλος (19'), Κρητικόπουλος (79')

Η πέμπτη σερί συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε τελικό συνοδεύτηκε από το δεύτερο Κύπελλο για τον «Δικέφαλο». Αυτή τη φορά ο αγώνας έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε δραματική εξέλιξη μιας και κρίθηκε στην διαδικασία των «πέναλτι», για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού! Το 2-2 της κανονικής διάρκειας έστειλε τις δύο ομάδες στην ρώσικη ρουλέτα, όπου παρά το χαμένο πέναλτι του Κούδα, ο Αποστολίδης χάρισε τη νίκη με 4-3 στον ΠΑΟΚ καθώς ο Ολυμπιακός είχε αστοχήσει δύο φορές, με τον Πουπάκη και τον Περσίδη που έστειλαν τα σουτ τους άουτ! Και εδώ είχαμε ξένο διαιτητή, τον Ελβετό Χουνκερπίχτερ.

1976: Ηρακλής-Ολυμπιακός 4-4 (6-5 πεν), Νέα Φιλαδέλφεια

Σκόρερ: Χατζηπαναγής (25', 102'), Κουσουλάκης (72'), Γκέσιος (111') - Σιώκος (60'), Βιέρα (81'), Καραβίτης (115'), Γκλέζος (119')

Η Θεσσαλονίκη πετυχαίνει την δεύτερη διαδοχική της νίκη επί της Αθήνας και μάλιστα πάλι στα πέναλτι! Ο Ηρακλής κερδίζει τον Ολυμπιακό και κατακτά το πρώτο και μοναδικό Κύπελλο στην ιστορία του στον καλύτερο τελικό της ιστορίας. Η κανονική διάρκεια έληξε 2-2, ο Ηρακλής στην παράταση φάνηκε να είχε περισσότερες δυνάμεις καθώς προηγήθηκε 4-2 με τους Χατζηπαναγή και Γκέσιο, όμως στα τελευταία πέντε λεπτά οι Πειραιώτες κάνουν την μεγάλη ανατροπή και με τους Καραβίτη και Γκλέζο στέλνουν το παιχνίδι στα πέναλτι! Οι Συνετόπουλος και Χατζηπαναγής αστοχούν, το ίδιο κάνει και ο Σιώκος στο τελευταίο πέναλτι του Ολυμπιακού! Ο Τουμπόγλου ευστοχεί για τον Ηρακλή και το τελικό 6-5 στέλνει στα ουράνια τον «Γηραιό»!

1977: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: Παπαδημητρίου (29'), Βακάλης (83') - Τερζανίδης (43')

Το μικρό σερί της Θεσσαλονίκης διακόπηκε την επόμενη χρονιά με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 2-1 και να κατακτά το έκτο του Κύπελλο. Το ματς ήταν ανοικτό μέχρι το 83', όταν σε εκείνο το σημείο ο Βακάλης έγραψε το τελικό 2-1 και χάρισε στον Παναθηναϊκό το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία του.

1978: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: Μπάγεβιτς (56'), Μαύρος (80')

Η κυριαρχία της ΑΕΚ την σεζόν 1977-78 δεν αμφισβητήθηκε σε καμία περίπτωση, με την «Ένωση» να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 2-0 στον τελικό του Φαλήρου. Με δύο γκολ των Μπάγεβιτς και Μαύρου στο δεύτερο μέρος, οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το όγδοο Κύπελλο της ιστορίας τους, ενώ πήραν και το δεύτερο και τελευταίο τους νταμπλ.

1981: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1, Νέα Φιλαδέλφεια

Σκόρερ: Δαμανάκης (18'-αυτογκόλ), Ορφανός (61'), Κουσουλάκης (92') - Δαμανάκης (62')

Στο «Νίκος Γκούμας», δεν πέφτει καρφίτσα και 30.000 θεατές βλέπουν τον Ολυμπιακό να κατακτά ένα ακόμα Κύπελλο αλλά και παράλληλα το νταμπλ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1 του ΠΑΟΚ, με τον Δαμανάκη να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει γκολ τόσο υπέρ όσο και κατά της ομάδας του σε μονομαχία Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

1983: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 ΟΑΚΑ

Σκόρερ: Μαύρος (27'), Βλάχος (80')

Ο τελικός με την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών έγινε το 1983, κάτι που ήταν φυσιολογικό καθώς ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ έγινε στο νεόκτιστο τότε Ολυμπιακό Στάδιο. Σχεδόν 73.000 θεατές είδαν τον «Δικέφαλο του Νότου» να επικρατεί με 2-0 χάρη σε γκολ των Μαύρου και Βλάχου. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ βρέθηκε σε τελικό απέναντι σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, όντας η μοναδική της Αθήνας που δεν έχασε ποτέ από αντίστοιχη της συμπρωτεύουσας!

1992: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (2-0) Διπλός τελικός

Πρώτος αγώνας: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Σκόρερ: Σκαρτάδος (52') - Τσαλουχίδης (63')

Δεύτερος αγώνας: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0, Φάληρο

Σκόρερ: Λιτόφτσενκο (21'), Τσαλουχίδης (63')

Η πρώτη και τελευταία φορά που ομάδες από τις δύο μεγάλες πόλεις αναμετρήθηκαν σε διπλούς τελικούς. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, παρουσία 26.000 φίλων του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός με γκολ του Τσαλουχίδη στο 63' πήρε ισοπαλία 1-1 και στην ρεβάνς μπροστά σε 30.000 «ερυθρόλευκου» κόσμου, η ομάδα του Μπλαχίν επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της κερδίζοντας με 2-0. Ο Λιτόφτσενκο στο 21' και ο Τσαλουχίδης στο 63' (πάλι!!!) χάρισαν το 19ο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο οποίος πέτυχε την πέμπτη του νίκη σε έξι τελικούς απέναντι στον ΠΑΟΚ.

2001: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 4-2, Νέα Φιλαδέλφεια

Σκόρερ: Εγκωμίτης (4'), Μπορμπόκης (31'), Γεωργιάδης (46'), Ναλιτζής (85') --- Τζόρτζεβιτς (79'-πεν.), Χούτος (92')

Έπειτα από 27 χρόνια, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ξανά τον Ολυμπιακό σε τελικό Κυπέλλου, με τον Δικέφαλο να κάνει ό,τι και το 1974 που είχε επικρατήσει και τότε στη Νέα Φιλαδέλφεια του Ολυμπιακού στη μία και μοναδική νίκη του επί των «ερυθρόλευκων». Τελικός με λίγο κόσμο, μόλις 13.000 θεατές, καθώς δόθηκε τεράστια προσοχή στα μέτρα ασφαλείας. Μεγάλο πρόσωπο της βραδιάς, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος επανέφερε τον «Δικέφαλο» στους τίτλους μετά από 16 χρόνια, «σκοτώνονται» παράλληλα την παλιά του ομάδα! Εκτός αυτού, πήρε και... εκδίκηση από τον Σωκράτη Κόκκαλη που τον είχε διώξει ενάμιση χρόνο πιο πριν. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μάλιστα, ήταν παρών στα επίσημα του γηπέδου και έτσι η χειραψία δεν... αποφεύχθηκε! Στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στο 46' βρισκόταν μπροστά με 3-0! Ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι μείωσε στο 79', όμως ο Ναλιτζής κλείδωσε το τρόπαιο για να έρθει απλά ο Χούτος να γράψει στις καθυστερήσεις το 4-2. Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη νίκη, ο Μπάγεβιτς έγινε ο πρώτος που κατακτά το τρόπαιο με 3 διαφορετικές ομάδες (ΑΕΚ το 1996 και ο Ολυμπιακός το 1999 οι άλλες δύο).

2005: Ολυμπιακός-¶ρης 3-0, Πάτρα

Σκόρερ: Τζόρτζεβιτς (57'-πεν, 90'), Ριβάλντο (70')

Η Πάτρα φιλοξενεί για πρώτη φορά τελικό Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-0 τον ¶ρη, σε ένα ματς όμως που οι περισσότεροι το θυμούνται για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν έξω από το «Παμπελλοπονησιακό» πριν και μετά τον αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν υποβιβαστεί λίγες μέρες νωρίτερα και η παρουσία τους στον τελικό ήταν η μοναδική όαση σε μια κάκιστη χρονιά. Στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να απειλήσουν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, όμως στο δεύτερο μέρος οι Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο τελείωσαν την υπόθεση και χάρισαν το νταμπλ στους Πειραιώτες. Ο Μπάγεβιτς έφτασε στις 4 κατακτήσεις κυπέλλου, ενώ στις αρχές της επόμενης σεζόν ο ¶ρης έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα Β' Εθνικής που αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

2008: Ολυμπιακός-¶ρης 2-0 Καυτανζόγλειο, 17.000

Σκόρερ: 33΄ Κοβάσεβιτς, 53΄ Ζεβλάκοφ

Παρότι έπαιζε στην πόλη του, ο ¶ρης δεν κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του καθώς έχασε με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο. Ακόμα ένα νταμπλ για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παίζοντας έξυπνα στις αντεπιθέσεις πήραν την δίκαιη νίκη με γκολ των Κοβάσεβιτς και Ζεβλάκοφ ενώ είχαν την ευκαιρία για μια μεγαλύτερη σε έκταση νίκη αλλά ο Γκαλέτι αστόχησε σε πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας αυτός, που έγινε παρουσία 17.000 θεατών, ήταν ο τελευταίος στην καριέρα του διαιτητή Γιώργου Κασναφέρη αλλά και ο παρθενικός που γίνεται στην συμπρωτεύουσα ανάμεσα σε ομάδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις