Α. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε το ΔΝΤ

Προανήγγειλε αυτοκάθαρση της ΝΔ
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010 12:33
UPD:14:12
A- A A+

Νέα ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πως με δική του πρωτοβουλία έβαλε το πιστόλι του ΔΝΤ στο τραπέζι.

«Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ μια κρίση ελλείμματος κοινή σε όλη την Ευρώπη, ενώ σήμερα παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ με μια κρίση δανεισμου μοναδική στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Καλαμάτα.

«Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή Γ. Παπανδρέου», τόνισε.

«Η κρίση δανεισμού έφερε τον ασφυκτικό έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αυτό είναι αποκλειστικό και θλιβερό κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ακόμα πως το ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι «αναγκάστηκε» να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συνέχισε: «Δεν αναγκάστηκε! Το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωστοποίησε ότι αφού ο Πρωθυπουργός παρουσιάσει αναλυτικά τους όρους που θέτει το ΔΝΤ για το δανεισμό της χώρας, θα προχωρήσει στην παρουσίαση προτάσεων για τη γρηγορότερη δυνατή απεμπλοκή της Ελλάδας από το διεθνή οργανισμό.

Αυτοκριτική

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε συγνώμη για όσα δεν έγιναν κατά την προγηούμενη διακυβέρνηση και δεσμεύθηκε για ανατροπές που θα εκπλήξουν. Είπε μάλιστα πως θα προχωρήσει σε αλλαγές αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιουνίου.

«Δεν μασάμε τα λόγια μας η προηγούμενη διακυβέρνηση έκανες σφάλματα, δεν πολέμησε τον κρατισμό δεν επανίδρυσε το κράτος, συγκρατησε τα ελλείμματα, για όλα αυτά οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί τα υποσχεθήκαμε και δεν τα κάναμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός μας και ιδιαίτερα οι δικοί μας οπαδοί, δεν θέλουν απλώς, απαιτούν ρήξεις και ανατροπές. Ρήξεις με το χθες. Και ανατροπές όλων όσων μας παγιδεύουν στο χθες», συμπλήρωσε.

«Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται. Και «ισορροπίες» με το χθες δεν θα κάνω, διαμήνυσε ο κ. Σαμαράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή