Γ. Πεταλωτής: Κανένα νέο μέτρο το 2010

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010 16:38

«Προσαρμόζοντας το πρόγραμμα σταθερότητας για την επόμενη διετία, θα προχωρήσουμε έτσι ώστε να δανειζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

A- A A+

«Δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα για το 2010», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας στα σενάρια που θέλουν το ΔΝΤ να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα, δεν διέψευσε ωστόσο ότι το ΠΣΑ θα προσαρμοστεί για το 2011-2012.

«Προσαρμόζοντας το πρόγραμμα σταθερότητας για την επόμενη διετία, θα προχωρήσουμε έτσι ώστε να δανειζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικα.

Γ. Πεταλωτής: Κανένα νέο μέτρο το 2010

Γ. Πεταλωτής: Κανένα νέο μέτρο το 2010

Αναφερόμενος στις φημολογίες για λήψη ακραίων μέτρων, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι όσοι τις σπέρνουν έχουν την ευθύνη των πράξεών τους, καθώς πλήττουν μόνο τους ίδιους.

Παράλληλα, θέλησε να επαναλάβει πως «δεν έχουμε προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά προχωράμε στην ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επιτέθηκε στη ΝΔ, αναφερόντας πως «φρόντισε όλα αυτά τα χρονιά να μας καταστήσει αναξιόπιστους και να μας κρατήσει έρμαιο των αγορών και άλλων συμφερόντων».

Μιλώντας για τη σκληρή στάση που εξακολουθεί να τηρεί η Γερμανία ως προς την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «οι χώρες που συμμετείχαν σε αυτή την απόφαση (στήριξης της χώρας) έχουν κάνει το καθήκον τους.

«Από δω και πέρα εναπόκειται σε μας να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής ευθύνης που έχουμε για τον τόπο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι πολίτες», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή