Μαζική δράση ζητά η Αλ. Παπαρήγα

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 13:35
UPD:14:26

H γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να αντιδράσει για να μπλοκαριστεί η σημερινή πολιτική, διαφορετικά, πρόσθεσε, «η ήττα του κινήματος θα είναι βαριά».

A- A A+

Πανελλαδικό συλλαλητήριο προανήγγειλε για τις 15 Μαΐου η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «ήρθε η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά, να διαμορφωθεί διακριτά ένα κοινωνικολαϊκό μέτωπο πολιτικής και μαζικής δράσης».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ. Παπαρήγα επισήμανε την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να αντιδράσει για να μπλοκαριστεί η σημερινή πολιτική, διαφορετικά, πρόσθεσε, «η ήττα του κινήματος θα είναι βαριά».

Α. Παπαρήγα: Να βάλουμε μπλόκο στα μέτρα της κυβέρνησης

Α. Παπαρήγα: Να βάλουμε μπλόκο στα μέτρα της κυβέρνησης

Είπε ακόμα ότι απέρριψε πρόταση των εκπροσώπων της ΕΚΤ, το ΔΝΤ και της ΕΕ, για συνάντηση με το ΚΚΕ, γιατί, όπως είπε, δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ακόμα ότι μία σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων δεν έχει να προσφέρει τίποτα, πρόσθεσε όμως πως μπορούν όμως να καθίσουν στο τραπέζι κόμματα παρόμοιας ιδεολογίας.

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό προσωπικό της ετοιμάζει σενάρια για να περάσουν τη λαϊκή συναίνεση.

Στην ερώτηση αν υποστηρίζει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, η γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε ότι πρόκειται για πλήρη αποπροσανατολισμό από τη στιγμή που ήδη είναι σε εξέλιξη η ενεργοποίηση του μηχανισμού.

«Η κυβέρνηση αφού καλλιέργησε το έδαφος του κινδύνου της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας, προχώρησε το προαποφασισμένο, δηλαδή τη στήριξη στον μηχανισμό που εν μέσω αντιπαραθέσεων έστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, που σημειωτέον έκανε ένα βήμα για να μπει πιο βαθιά στην Ευρώπη ως σωτήρας τάχα των λαών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης, λόγω της οικονομικής κρίσης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΕΒ νιώθουν ανατριχίλα στην ιδέα να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του.

Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν θέλουμε μια έκρηξη που αρχίζει και τελειώνει αμέσως, αλλά κάτι που να δώσει συνέχεια και γι' αυτό μιλάμε για μπλόκο στην πολιτική αυτή και για αντίδραση του λαϊκού κινήματος.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική οποιαδήποτε συζήτηση για διενέργεια πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι δεν είναι σοβαρό να ζητηθεί κάτι τέτοιο, έξι μήνες μετά τις εκλογές και πρόσθεσε ότι η δυσφορία του λαού μπορεί να εκφραστεί στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή