Σταμάτησε η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην Wall Street

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 06:36
UPD:10:32

A- A A+

Σταμάτησε η συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση των ρυθμιστικών κανόνων της οικονομίας, μετά την εξασφάλιση επαρκών ψήφων από τους Ρεπουμπλικάνους, εξέλιξη που αποτελεί προσωρινό πλήγμα για τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Η αποψινή ψηφοφορία θα αναγκάσει τους κύριους διαπραγματευτές του νομοσχεδίου να ξανακαθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να συνθέσουν ένα συναινετικό διακομματικό κείμενο, με το τροποποιημένο νομοσχέδιο να επιστρέφει σύντομα στη Γερουσία για διαβούλευση.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες ελέγχου σε τράπεζες και κεφαλαιαγορές, προκειμένου να αποφευχθεί η χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009, η οποία βύθισε την οικονομία σε μεγάλη ύφεση.

Παρά το ότι οι Ρεπουμπλικανοί αναγνωρίζουν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, αντιτίθενται στο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών, το οποίο θεωρούν ότι επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναμειγνύεται υπερβολικά στα της αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή