ΛΑ.Ο.Σ.: Μακράς διαρκείας η παρουσία της τρόικας

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 14:56
A- A A+

Στην εκτίμηση ότι η παρουσία της τρόικας ΔΝΤ - ΕΚΤ - Ε.Ε. στην Ελλάδα θα είναι μακράς διαρκείας, προέβη ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστής Αϊβαλιώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κόμματος με την αντιπροσωπεία των τριών οργανισμών. Εκτός από τον κ. Αϊβαλιώτη, στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος, πρέσβης ε.τ., Γεώργιος Γεωργίου, ο βουλευτής Ηλίας Πολατίδης και ο γραμματέας της Γ.Ε.Κ.Ε. Οικονομικών Μανούσος Ντουκάκης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αϊβαλιώτης, κατά τη συζήτηση τα στελέχη της τρόικας αποκάλυψαν -χωρίς τη δέσμευση του «off the record»- ότι το πραγματικό έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν στο 14% του ΑΕΠ για το 2009 και ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ την επόμενη τριετία, όποια μέτρα και αν εφαρμόσει η κυβέρνηση. «Η δήλωση αυτή», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., «προδιαθέτει δυστυχώς, ότι η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και η ­­­λιτότητα, θα είναι μακράς διαρκείας».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης ε.τ., κ. Γεώργιος Γεωργίου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των τριών οργανισμών εξέθεσαν τις απόψεις τους χωρίς να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες και ζήτησαν την συμπαράσταση του ΛΑ.Ο.Σ. προς την κυβέρνηση.

«Εμείς», πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου, «τους είπαμε ότι σε πολλά σωστά, κατ’ εμάς, σημεία έχουμε ήδη εκδηλώσει διάθεση για συμπαράσταση, πλην όμως τους εκθέσαμε και μια σειρά από εθνικά ζητήματα τα οποία μας απασχολούν και για τα οποία έχουμε πραγματικούς και ειλικρινείς φόβους».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, το όλο κλίμα ήταν απολύτως τυπικό και από την πλευρά του κλιμακίου υπήρξε πρόταση για νέα συνάντηση - πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή