Νέα κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2002 09:24
A- A A+

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται ο ισραηλινός κυβερνητικός συνασπισμός καθώς το Εργατικό κόμμα είναι αποφασισμένο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση καταψηφίζοντας σήμερα τον προτεινόμενο για το 2003 προϋπολογισμό.

Ο εργατικός υπουργός Μεταφορών, Εφρέμ Σνε δήλωσε ότι οι πέντε υπουργοί του κόμματος θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους πριν την προγραμματισμένη πρώτη ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος,καθώς απέτυχε η ολονύκτια προσπάθεια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

«Δεν έχω γράψει ακόμη την επιστολή παραίτησης αλλά είναι θέμα λίγων λεπτών», τόνισε ο Σνε μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Οι Εργατικοί ανακοίνωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό επειδή ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν αρνήθηκε να μειώσει τις πιστώσεις ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τους οικισμούς των εβραίων εποίκων, όπως έγινε με όλες τις κοινωνικές δαπάνες για λόγους λιτότητας.

Μετά την αναμενόμενη αποχώρηση των Εργατικών, ο Σαρόν έχει δύο επιλογές : Να σχηματίσει μία εύθραστη κυβέρνηση της δεξιάς ή να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή