«Κόκκινες γραμμές» θέτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 18:03
A- A A+

Τη στήριξή τους στον Πρωθυπουργό εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, με κάποιους, ωστόσο, εξ αυτών να σημειώνουν ότι παρότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης είναι επιβεβλημένη, δεν σημαίνει πως για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του κ. Δημήτρη Κουσελά, ο οποίος σημείωσε ότι «η ενεργοποίηση του μηχανισμού δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχθούμε a priori οτιδήποτε».

Την αναγκαιότητα συγκράτησης του «νομοθετικού υπερπληθωρισμού» επεσήμανε ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «η αναγκαστική προσφυγή στο μηχανισμό αποτρέπει άμεσα την χρεοκοπία, χωρίς, όμως, αυτή να αποκλείεται, αν συγχρονιστούν όλοι οι "δαίμονες"».

«Η επικοινωνία με τους υπουργούς και ακόμα περισσότερο με τους γενικούς γραμματείς είναι δύσκολη», δήλωσε ο κ. Δ. Βαρβαρίγος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα πληροφόρησης των βουλευτών.

Λαϊκισμό καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο κ. Στ. Κουτμερίδης, σημειώνοντας ότι υπάρχει «ασύμμετρη πληροφόρηση για το μηχανισμό και το ΔΝΤ» και επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξηγήσουμε την κατάσταση με σαφήνεια στους πολίτες.

«Το να πληρώσουν αυτοί που έφταιξαν, όπου κι αν ανήκουν, αποτελεί απλή λειτουργία της αστικής δημοκρατίας», παρατήρησε η κ. Σοφία Σακοράφα.

Στην αναγκαιότητα λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε κ. ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Για σχεδιασμό από την αρχή έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Φλωρίδης, τονίζοντας επίσης ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν ισοπεδωτικές αντιλήψεις για το πολιτικό σύστημα.

Για στήριξη του κοινωνικού κράτους, έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και πάση θυσία αναχαίτιση της περιθωριοποίησης τμημάτων του ελληνικού λαού, μίλησε ο Κώστας Καρτάλης.

«Αν αποτύχει ο Γιώργος Παπανδρέου, η χώρα δεν θα έχει τύχη για πολλά χρόνια», είπε ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «μιλά μόνο για το ΔΝΤ και λέει αδιανόητα πράγματα για δημοψήφισμα», το ΚΚΕ διότι «διασύρει τη χώρα με όσα έκανε χθες στον Πειραιά» και προσθέτοντας ότι «πρέπει να πούμε στον κ. Α. Σαμαρά ότι ο Καραμανλής ήταν απλώς παρατηρητής».

«Δεν υπάρχουν "καλά" ή "κακά" μέτρα, αλλά "σωστά" ή "λάθος", για να βγεί η χώρα από την κρίση» ανέφερε η κ. Σούλα Μερεντίτη, ενώ ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε ως εντολοδόχοι του ΔΝΤ, αλλά να πορευόμαστε με εθνικό στόχο και σαφές εθνικό σχέδιο με διαρθρωτικές αλλαγές».

«Θα ξεκινήσουμε από την αρχή για να τα κάνουμε όλα όπως πρέπει», είπε, τέλος, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, επισημαίνοντας πως το Κίνημα έχει να επιτελέσει δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να συγκεράσει επώδυνα μέτρα, την προστασία των εργαζόμενων και των μη προνομιούχων και την επανεκκίνηση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή