Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση κρύβει την Ελλάδα των κινητοποιήσεων

Α. Λοβέρδος: Όποιος μας μέμφεται, ας μας πει και τι πρέπει να κάνουμε
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:16
A- A A+

Εν μέσω αντιπαράθεσης με αιχμή την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης εισήχθη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο «εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια κ.ά. διατάξεις».

Πιο συγκεκριμένα, δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον Πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα της είναι περήφανο που τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν και την άλλη Ελλάδα, των κινητοποιήσεων και της αντίστασης του ελληνικού λαού, «αυτή που η κυβέρνηση κρύβει», ενώ σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση.

«Να κρύψετε τις απεργίες, κινητοποιήσεις νεολαίας, ναυτεργατών, εργατών, την αντίσταση του ελληνικού λαού, που μπορεί να μην είναι αντίστοιχη της επίθεσης αλλά εμείς αυτή στηρίζουμε. Δεν μπορεί να προβάλλεται η Ελλάδα των καζίνο και της Γιουροβίζιον. Ευτυχώς που υπάρχουν τα διεθνή ΜΜΕ και συμβάλουν έστω να υπάρχει ενημέρωση και να διευκολύνεται η διεθνοποίηση της πάλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτόν τον αγώνα είναι εύκολο κανείς να σε μέμφεται, να μπει στο καβούκι του και να βγει μετά την κρίση, δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος σωτηρίας για την πατρίδα: Ή ενεργοποιείται ο μηχανισμός και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα σταθερότητας και ό,τι άλλο χρειαστεί για να μπει η Ελλάδα σε έναν δρόμο ανάπτυξης ή όποιος μας μέμφεται, ας μας πει και τι πρέπει να κάνουμε», απάντησε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σας απαλλάσσουμε από την κατηγορία ότι είστε επιρρεπής σε πιέσεις. Δεχόμαστε ότι το νομοσχέδιο είναι συνειδητή επιλογή σας και όχι ότι κοροϊδέψατε το λαό με το πρόγραμμά σας. Αυτό που προσπαθείτε να κάνετε είναι τα βασικά μέτρα που είχατε προγραμματίσει να εφαρμόσετε σε τέσσερα χρόνια. Τώρα λένε οι σύμμαχοί σας να τα εφαρμόσετε σε έξι μήνες. Αυτό σας δυσκολεύει γιατί θέλατε να τα κάνετε τμηματικά», αντέτεινε η κ. Παπαρήγα.

Καταλόγισε ακόμη στην κυβέρνηση συστηματική προσπάθεια να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους, να τους κάνει συνένοχους για τα μέτρα. «Κλαίτε για τον ιδιωτικό τομέα που παίρνουν χαμηλότερους μισθούς λες και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ξεπήδησαν από μόνες τους» τόνισε.

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα εάν συνδυαστεί με την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και αν εφαρμοστεί με μια πολύ λελογισμένη διαχείριση των δημοσίων δαπανών και με ισχυρό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, είναι ένα σάλπισμα ύστατης στιγμής για την σωτηρία της πατρίδας» επεσήμανε ο υπουργός.

«Δίνουμε μάχη. Ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο υπάρχει πολύς χώρος. Όταν ακούω το επιχείρημα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού, πρέπει να λες «όχι» με επιχειρήματα που θα πείθουν. Όπου λες «όχι» πρέπει να είσαι πειστικός όταν σου λένε ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός, πρέπει να είσαι πειστικός όταν απαντάς», πρόσθεσε.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας η κ. Παπαρήγα παρατήρησε πως δεν χωρά συζήτηση σε αυτό το νομοθέτημα. «Τί προτάσεις να κάνουμε; Θα τις κάνουμε πια στους δρόμους, στα λιμάνια, στα χωράφια, όπου υπάρχει ο εργαζόμενος λαός» είπε και έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη διαδικασία δηλώνοντας ότι καταψηφίζει όλα τα άρθρα και πως «ο αγώνας κρίνεται στο μπλοκάρισμα αυτών των μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή