Champions League: Λιόν-Μπάγερν Μονάχου 0-3

Εύκολα οι Βαυαροί στον τελικό
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:33
UPD:28/04/2010 17:53

A- A A+

Με σκορ 3-0 η Μπάγερν Μονάχου πέρασε εύκολα από τη Λιόν, νικώντας για δεύτερη φορά τους Γάλλους και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Champions League, που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη τον προσεχή Μάιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βαυαρούς ο Ίβιτσα Όλιτς, καθώς δικά του ήταν και τα τρία τέρματα των φιλοξενούμενων. Ο Κροάτης σέντερ φορ άνοιξε το δρόμο της ομάδας του για τη νίκη στο 26', όταν ελίχθηκε ωραία και από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0, ενώ στο 67' σκότωσε και τις τελευταίες ελπίδες της Λιόν για να κάνει την ανατροπή, αφού πάλι με πλασέ από κοντινή απόσταση διπλασία τον δείκτη του σκορ. Στο 78' απλώς ολοκλήρωσε τη μεγάλη του εμφάνιση, στέλνοντας για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Πρόκριση για τους Γερμανούς -που όπως ομολογεί και το τελικό αποτέλεσμα- ήρθε μάλλον εύκολα, αφού για δεύτερο παιχνίδι οι Λιονέ δεν κατάφεραν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τα προτερήματά τους. Όπως και πριν μια βδομάδα, όταν στο «Αλιάντζ Αρένα» είχε επικρατήσει με 1-0, έτσι και τώρα η Μπάγερν κατάφερε να επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της και να πάρει αυτό που ήθελε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να το παλέψουν, όμως η άστοχη επιλογή του προπονητή τους Κλοντ Πιέλ να παίξει με τέσσερις επιθετικογεννείς παίκτες (Γκοβού, Μπάστος, Λισάντρο και Ντελγκάδο) και κανέναν δημιουργικό, είχε ως αποτέλεσμα η Λιόν να μοιάζει εξαιρετικά ακίνδυνη.

Αντίθετα, η Μπάγερν πιέζοντας σωστά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε πλήρως του χώρους που άφησαν στην άμυνα τους οι γηπεδούχοι και εύκολα έφτασαν στο πρώτο γκολ, που από 'κει και πέρα τα πάντα έγιναν πιο απλά γι' αυτούς.

Η Λιόν τελείωσε το παιχνίδι και με 10 παίκτες μετά από αποβολή με δυο κίτρινες στην ίδια φάση (για φάουλ και για διαμαρτυρία στον διαιτητή Μάσιμο Μπουζάκα) του Κρις στο 60'.

Οι συνθέσεις:

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Αλί Σισοκό (46' Μπαφετιμπί Γκομίς), Μακούν, Γκοναλόν, Γκοβού, Μπάστος, Ντελγκάδο (67' Πιάνιτς), Λισάντρο Λόπες (79' Έντερσον)

Μπάγερν (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (46' Ντεμιτσέλις), Μπάντστουμπερ, Κοντέντο, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ (78' Αλάμπα), Ρόμπεν (76' Κλόζε), Χαμίτ Αλτιντόπ, Τόμας Μίλερ, Όλιτς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις