Να παραμερίσουν τις διαφορές τους καλεί τους Ιρακινούς ηγέτες η Χ. Κλίντον

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:51
A- A A+

Να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να σεβαστούν την ψηφοφορία κάλεσε τους Ιρακινούς ηγέτες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, καθώς η χώρα βρίσκεται στον απόηχο της ακύρωσης της συμμετοχής Ιρακινών βουλευτών στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου.

«Οι ΗΠΑ ως φίλοι και εταίροι, καλούν τους ιρακινούς ηγέτες να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να σεβαστούν τη θαρραλέα ψηφοφορία των Ιρακινών και να σχηματίσουν γρήγορα κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς η οποία θα αντιπροσωπεύει τη θέληση και την ελπίδα όλων των Ιρακινών», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με υπεύθυνο της εκλογικής επιτροπής του Ιράκ, δικαστές της χώρας ακύρωσαν τη συμμετοχή 52 υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, εξαιτίας των δεσμών τους με το κόμμα Μπάαθ (του Σαντάμ Χουσέιν).

«Οι έρευνες σχετικά με τους ισχυρισμούς για απάτη, πρέπει να διεξαχθούν σύμφωνα με τις διαδικασίες της εκλογικής επιτροπής και οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα μέσα για να απαντήσουν στις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον τους», πρόσθεσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Διευκρίνισε δε ότι «οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν ένα κόμμα ή έναν συγκεκριμένο υποψήφιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή