Δ. Αθηναίων: Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 22:15
A- A A+

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθήνας ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής για τον απολογισμό της τριετούς δημαρχίας του.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας: «σήμερα δεν είμαστε χαρούμενοι, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για το πρόγραμμα ``Καλλικράτης`` - άλλα περιμέναμε και άλλα ακούσαμε».

O δήμαρχος Αθήνας δεν στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης αλλά προτίμησε να εστιάσει στον απολογισμό για το έργο του στο δήμο.

Ξεκίνησε από τη συνεργασία με την Εκκλησία, κυρίως σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, και πέρασε στη συνέχεια στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, για τα οποία εξέφρασε την ευχή «να μην τα ξαναζήσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «αν χρειαστεί θα είναι και πάλι μπροστά για να προστατέψει την πόλη μας».

Επίσης, με αφορμή την καταστροφή και τον βανδαλισμό ιστορικών μνημείων πρότεινε την μετατροπή της δίωξης για φθορά ξένης περιουσίας, σε ιδιώνυμο αδίκημα και την άμεση φυλάκιση των δραστών.

Δήλωσε επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την αγορά 132 στρεμμάτων για να μετατραπούν σε ελεύθερους χώρους πρασίνου και αναψυχής, «περισσότερα απ' όσα αγόρασε ο Δήμος μέσα σε 25 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα του Δήμου την τελευταία τριετία, σε όλους τους τομείς. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα πρασίνου, αλλά κυρίως για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή