Champions League: Μπαρτσελόνα-Ίντερ 1-0

Πρόκριση στον τελικό των «νερατζούρι» παρά την ήττα
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 23:42
UPD:29/04/2010 00:52

A- A A+

Η Ίντερ γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα, αλλά παρόλα αυτά πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης, καθώς κατάφερε και υπερασπίσθηκε το σκορ της νίκης της με 3-1 στο Μιλάνο.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο παίζοντας μαζική άμυνα, ακόμα και με εννιά ποδοσφαιριστές μπροστά από τον τερματοφύλακά τους Ζούλιο Σέζαρ (αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 28' μετά από αποβολή του Τιάγκο Μότα), κράτησαν μέχρι τέλους σε ένα ματς που στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του έσπασε καρδιές.

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 82' με τρομερό γκολ του Πικέ -τροφοδοτήθηκε πίσω από την άμυνα των «νερατζούρι» και με σβούρα 360 μοιρών έβγαλε εκτός θέσης τον Λούσιο και τον Σέζαρ για να σκοράρει σε κενό τέρμα-, όμως ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του κατάφεραν να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία των Μιλανέζων, που βρέθηκαν να πανηγυρίζουν έξαλλα με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Φρανκ Ντε Μπλέκερε.

Να πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί καθαρά προϊόν της προπονητικής ιδιοφυΐας του Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζοντας πλήρως τις αδυναμίες της ομάδας του, αλλά και τα τρωτά σημεία της Μπαρτσελόνα, έστησε μια 11αδα που σχεδόν μοναδικός σκοπός της ήταν να μην δεχθεί τέρμα. Το σκορ του πρώτου αγώνα του επέτρεπε να αγωνιστεί κατ' αυτό τον τρόπο, όπως και έπραξε.

Η Ίντερ από το πρώτα λεπτά δέχθηκε αφόρητη πίεση από τους «μπλαουγκράνα», όμως με συγκέντρωση στο ανασταλτικό της παιχνίδι, παρακολούθησε τους γηπεδούχους να επιχειρούν μάταια από τον άξονα να διασπάσουν την τριπλή άμυνα ζώνης της.

Στο 28' η αποβολή του Τιάγκο Μότα με υπερβολική απευθείας κόκκινη κάρτα (είχε δεχθεί νωρίτερα και κίτρινη), κόντεψε να τινάξει την τακτική της Ίντερ στον αέρα, όμως γρήγορα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και βρήκαν τα πατήματά τους και έκλεισαν όλους του δρόμους προς την εστία τους.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη, αλλά και πάλι η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βγάλει ευκαιρία. Όσο περνούσαν βέβαια τα λεπτά, οι παίκτες της Ίντερ κουράζονταν όλο και περισσότερο, αφήνοντας ακόμα περισσότερα μέτρα στους Καταλανούς.

Από ένα σημείο και ύστερα ο Μουρίνιο βλέποντας την ομάδα του να έχει κλατάρει τελείως, αποφάσισε να παίξει χωρίς καθόλου επίθεση και έτσι έβγαλε κατά σειρά τους Μιλίτο και Ετό, που και οι δυο τους κυριολεκτικά έκαναν ηρωική εμφάνιση αμυντικά, παρότι μιλάμε για δυο εξαιρετικούς επιθετικούς.

Η Μπαρτσελόνα εν τέλει έφτασε στο γκολ με τον Πικέ και όλη η ισορροπία του παιχνιδιού έγειρε υπέρ της, αφού πλέον ήθελε ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση. Η αυτοθυσία των «νερατζούρι» όμως ήταν τέτοια, που όσο και να ήθελαν οι γηπεδούχοι, πάρα πολύ δύσκολα θα τους έκλεβαν την πρόκριση μέσα από τα χέρια και όντως δεν τα κατάφεραν.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι ¶λβες, Πικέ, Γκαμπριέλ Μιλίτο (46' Μάξουελ), Σεϊντού Κεϊτά, Γιαγιά Τουρέ, Τσάβι, Μπούσκετς, Πέδρο (63' Χεφρέν), Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς (63' Μπόγιαν).

Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα, Σνάιντερ (67' Μουντάρι), Ετο'ο (86' Μαριγκά), Ντιέγκο Μιλίτο (81' Κόρντομπα)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις