Την Τετάρτη η απολογία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2002 14:05
A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη ζήτησε και έλαβε απο τον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών μετά απο συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο ανακριτής έλαβε απολογίες από τους Θωμά Σερίφη και Βασίλη Τζωρτζάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σερίφης φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία των ΕΛΤΑ στο Αιγάλεω το 1988, την κλοπή όπλων απο το στρατόπεδο Συκουρίου το 1989 και την κλοπή μπαζούκας απο το Πολεμικό Μουσείο το 1990.

Ο Τζωρτζάτος φέρεται να ανακάλεσε τους προηγούμενους ισχυρισμούς του και να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση το διάστημα 1986 έως 1992 οπότε και υποστηρίζει οτι αποχώρησε λόγω πολιτικής διαφωνίας που είχε. Ο Τζωρτζάτος που βαρύνεται με συνολικά 39 πράξεις, φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε μόνο βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχει αναθέσει στον συνήγορό του να μελετήσει την προσφυγή στη δικαιοσύνη με μηνύσεις καθώς υποστηρίζει ότι στην Ασφάλεια υπέστη βασανιστήρια στο στάδιο της προανάκρισης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή