Λουιζιάνα: Σε σημαντικό βιότοπο πλησιάζει η πετρελαιοκηλίδα

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 00:00
A- A A+

Στο σημαντικό βιότοπο Πας-α-Λουτρ της Λουιζιάνας πλησιάζει η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού από την καταστροφή μιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, την περασμένη εβδομάδα,, απόψε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Μπόμπι Τζίνταλ.

«Ανανακοίνωσε μένουμε να δούμε τις πρώτες επιπτώσεις στο Πας-α-Λουτρ σήμερα και στα νησιά Τσάντλερ το Σάββατο», δήλωσε ο κυβερνήτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους από το Μπατόν Ρουζ.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει πλησιάσει τις ακτές και απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το βιότοπο του Πας-α-Λουτρ. Η υποναύαρχος Μαίρη Λάντρι, η οποία είναι επικεφαλής της επιχείρησης καθαρισμού, ανέφερε ότι επιδίωξη της ακτοφυλακής είναι να μην επιτρέψει στην πετρελαιοκηλίδα να διαταράξει την κυκλοφορία των πλοίων στον ποταμό Μισισιπή.

Από την πλευρά της, η εταιρεία BP, στην οποία ανήκε η εξέδρα άντλησης πετρελαίου, ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το υπουργείο ¶μυνας των ΗΠΑ την παραχώρηση στρατιωτικών μηχανημάτων απεικόνισης και τηλεχειριζόμενα οχήματα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή