Αρσένιος: Θυσιάστηκα και εισπράττω τον τίτλο του απατεώνα

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 00:14
A- A A+

Στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη του γέροντα Εφραίμ, κινήθηκε η κατάθεση του μοναχού Αρσενίου στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Και εκείνος υποστήριξε πως η Μονή ουσιαστικά «σύρθηκε» στις ανταλλαγές, λόγω των ισχυρών πιέσεων της κοινωνίας της Ξάνθης προς τον πολιτικό κόσμο.

Διέψευσε δε τους μάρτυρες που κατέθεσαν πως μιλούσε στον ενικό στο κινητό με τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως «δεν είχα ποτέ τέτοιο θάρρος, να παίρνω τον κ. Αγγέλου στο τηλέφωνο μΆ αυτόν τον τρόπο - δεν γίνονται αυτά».

Ερωτηθείς για τη σχέση του κ. Ρουσόπουλου με τη Μονή, επιβεβαίωσε τις επισκέψεις του πολιτικού και την πνευματική του σχέση με τον γέροντα Εφραίμ, διέψευσε ωστόσο κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σε ερώτηση γιατί, τόσο αυτός, όσο και ο γέροντας Εφραίμ, αρνήθηκαν να καταθέσουν στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή ενώ έσπευσαν στην παρούσα, απάντησε: τότε, «είχαμε ρωτήσει τότε σεβαστούς γέροντες του Αγίου Όρους, αλλά και τους νομικούς μας συμβούλους και μας είπαν πως ο θόρυβος θα περάσει σε δυο-τρεις μήνες. Ωστόσο ο θόρυβος συνεχίζει. Κρίνεται σκόπιμο, λοιπόν, να εμφανιστούμε εμείς, που σαν μοναχοί ξέρετε δεν μας είναι και τόσο εύκολο. Είδατε κάθε μέρα στα ΜΜΕ ακούγονται χιλιάδες πράγματα. Σε όλα αυτά πότε μπορέσαμε να απαντήσουμε. Ακούστηκαν τόσα και τόσα. Δεν είχα ποτέ, ούτε ένα ευρώ για μένα, θυσιάστηκα κυριολεκτικά και εισπράττω τον τίτλο του απατεώνα. Για τις αμαρτίες μου, τον αποδέχομαι. Όμως, σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ήρθα, λοιπόν και αυτό να το καταθέσω».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή