KKE: Όλοι στους δρόμους

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 10:49
A- A A+

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ, προκειμένου «να μην περάσει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι έχει έρθει η ώρα «να βγούμε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία. Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τις απολύσεις, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «αισχρό ψέμα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή χανόμαστε, ή παίρνουμε μέτρα». «Αυτό», τονίζει, «είναι δίλημμα της πλουτοκρατίας, για να αυξήσει την κερδοφορία της και δεν αφορά το λαό. Είναι ωμός εκβιασμός και τρομοκρατία, για να παραδώσουν οι εργαζόμενοι όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει».

«Είναι αισχρό ψέμα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε από την ΕΕ - ΔΝΤ να πάρει τα άγρια μέτρα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση και τονίζονται τα ακόλουθα: «Αποτελούν και δική της επιλογή, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της πλουτοκρατίας, όπως είναι και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτά τα μέτρα έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως αξιώσεις της ΕΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Χρόνια τώρα έχουν σημαία τους την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δηλαδή την κατάργηση κάθε μέτρου που κατοχυρώνει συλλογικά δικαιώματα».

Επιπλέον το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν».

Καταλήγοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει: «Όλοι στους δρόμους. Την Πρωτομαγιά, στις απεργίες που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, κατοικίας και σπουδών. Ο λαός έχει τη δύναμη, αρκεί να την συνειδητοποιήσει και να δράσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή