ΗΠΑ: Πιέσεις στη BP για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 23:29
A- A A+

Να ενισχύσει τη δράση της για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας στη Λουιζιάνα προέτρεψε τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την BP να εφαρμόσει νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να καταπολεμήσει» την πετρελαιοκηλίδα, δήλωσε η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρομπέρ (Λουιζιάνα).

Η BP «αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα και θα την καθαρίσει», είχε δηλώσει εκπρόσωπος του ομίλου νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διευκρίνισε πως ο όμιλος θα καταβάλει αποζημιώσεις και τόκους στους ανθρώπους που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, στο βαθμό που «θα υποβληθούν νόμιμα αιτήματα».

Σε σημερινή ανακοίνωσή η BP αναφέρει ότι ξεκίνησε «την επόμενη φάση των προσπαθειών της για τον περιορισμό και τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας».

Η BP «επιταχύνει σήμερα (Παρασκευή) τις προσπάθειές της (...) για την προστασία και τον καθαρισμό των ακτών της Λουιζιάνα, του Μισισίπι, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή