Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός

Ικανοποίηση Ομπάμα για το «φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας»
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 09:16
UPD:10:26
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

A- A A+

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέπτεται στις 11 το πρωί ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία με την τρόικα Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στις 13:30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Αλέξης Τσίπρας για να του εκθέσει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

«Ο κ. Παπανδρέου θέλει τους πολιτικούς αρχηγούς “ακροατές” - και στην καλύτερη περίπτωση “σχολιαστές”- τετελεσμένων», παρατήρησε σχετικά με τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, επικρίνοντας έντονα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή του να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μετά τις διαπραγματεύσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει πως η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είναι χωρίς νόημα από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση.

Σε αυτή τη περίπτωση, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα πρόκειται για σύσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό και για να εκληφθεί ως συναίνεση στο εξωτερικό.

Το μεσημέρι εξάλλου, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα κάνει δηλώσεις στον ιΠερισσό για τις βουλευτικές συντάξεις και γενικότερα τις αποδοχές των βουλευτών.

Η συνάντηση γίνεται κατόπιν εορτής, παρατήρησε ο ΛΑ.Ο.Σ., υπενθυμίζοντας ότι είχε ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών από τον περασμένο Δεκέμβριο. Παράλληλα καλεί τα κόμματα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης, «ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των λόγων και των προτάσεών του».

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ομπάμα

Την ικανοποίησή του για «το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» της Ελλάδας εξέφρασε εν τω μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, Ομπάμα και Παπανδρέου σε τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η άμεση εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για τη «σημαντική στήριξη» προς την Ελλάδα, στην οποία συμφώνησαν Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή