ΗΠΑ: Ύποπτος αναζητείται για την απόπειρα επίθεσης στην Times Square

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 11:37
REUTERS

A- A A+

Eξονυχιστική έρευνα για τη συλλογή στοιχείων για τους πιθανούς δράστες της αποτυχημένης βομβιστικής επίθεσης στην πολυσύχναστη πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης διενεργούν οι επιθεωρητές της αστυνομίας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι τελικά θα τους εντοπίσουν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέιμοντ Κέλι είπε ότι ένας λευκός 40άρης εντοπίστηκε σε καταγραφή κάμερας κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο το Σάββατο το βράδυ με τη μηχανή αναμμένη και τα αλάρμ να αναβοσβήνουν.

Στα 19 δευτερόλεπτα του οπτικού υλικού, ο άνδρας φαίνεται να βγάζει ένα μαύρο πουκάμισο, να το βάζει σε μία τσάντα την οποία παίρνει μαζί του και προχωράει στο πεζοδρόμιο, κοιτάζοντας τουλάχιστον δύο φορές πίσω του.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση με την αλ Κάιντα ή άλλη μεγάλη τρομοκρατική οργάνωση.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα ή άλλη σημαντική τρομοκρατική οργάνωση. Είμαι πεπεισμένος πως θα βρούμε ποιος το έκανε. Ο κόσμος αισθάνεται ασφαλής στη Νέα Υόρκη και θα συνεχίσει να έρχεται εδώ», τόνισε ο ίδιος.

Πακιστανοί Ταλιμπάν της οργάνωσης «Τερίκ-ι-Ταλιμπάν» με βίντεο στο YouTube ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα. Όμως, ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης τόνισε στους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ανάληψη ευθύνης από την συγκεκριμένη οργάνωση.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή