Αλ. Τσίπρας: Τα μέτρα δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 14:11
UPD:14:48
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

A- A A+

«Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «τα κυβερνητικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας». «Δεν πρέπει να υποθηκευτεί το μέλλον των επόμενων γενεών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Α. Τσίπρα

Διάλογος Κ. Παπούλια - Α. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας έθεσε επίσης θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και κατέθσε και επίσημα την πρόταση του κόμματός του, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τα κυβερνητικά μέτρα.

Δήλωσε ακόμα ότι το κόμμα του έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, «καθώς από την ίδια του την ιστορική διαδρομή έχει αποδείξει ότι είναι αντιστασιακός και αντάρτης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να κρίνει ο λαός αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα, που οδηγούν σε έναν ολισθηρό και σκοτεινό δρόμο που θα επηρεάσει τη χώρα για την επόμενη 20ετία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ίσως δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε και αφήσαμε το ποτάμι να κυλάει», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε πως «το πρόβλημα δεν είναι σημερινό».

Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ότι «πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην εξαθλιωθούν οι αδύναμοι».

Πάντως, άγνωστο παραμένει το αν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή