Στον αέρα η συνάντηση των αρχηγών

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 14:27
UPD:15:57
A- A A+

«Όχι» στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη. ΝΔ: Συνάντηση χωρίς νόημα. ΚΚΕ: Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου. ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση κατόπιν εορτής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε πως η συνάντηση δεν έχει νόημα αφού έπεται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και της ανακοίνωσης των μέτρων.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπίτσιο και εξήγησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε.

Εν τω μεταξύ, σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, δύο απο τους πολιτικούς αρχηγούς -η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας- αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και κατόπιν τούτου, κατέληξε, η σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών δεν έχει νόημα.

Α. Παπαρήγα: Δεν θα γίνουμε κορνίζα στον κ. Παπανδρέου

Α. Παπαρήγα: Δεν θα γίνουμε κορνίζα στον κ. Παπανδρέου

Αλέκα Παπαρήγα: Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνάντηση. «Εάν η πρόσκληση (γιατί όπως εξήγησε, στην ουσία είναι πρόταση του πρωθυπουργού και όχι πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας) γινόταν πριν την ανακοίνωση των μέτρων, θα πηγαίναμε», ανέφερε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί «παρότι ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή καμία πρότασή μας, ωστόσο ως κόμμα μέσα στο σύστημα που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι, ιδιαίτερα απέναντι στον ελληνικό λαό να τον εκπροσωπούμε παντού».

«Σήμερα όμως αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει μία τέτοια σύσκεψη, ίσως όχι για λαϊκή κατανάλωση, αλλά κυρίως για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του και εκβιαστές ταυτόχρονα, ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος και ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στα μέτρα», ξεκαθάρισε η κ. Παπαρήγα και έκανε λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας.

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση κατόπιν εορτής

Γ. Καρατζαφέρης: Oι καιροί ου μενετοί

Γ. Καρατζαφέρης: Oι καιροί ου μενετοί

Την πρόθεση του να μη συμμετάσχει στο Συμβούλιο γνωστοποίησε λίγο αργότερα και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του πρωθυπουργού να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κατόπιν εορτής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διαχειριστεί το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία του τόπου με τρόπο επικοινωνιακό και υπογράμμισε :

«Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελεί ντεκόρ για τη δημιουργία εντυπώσεων συναίνεσης σε προειλημμένες αποφάσεις όταν αυτή η συναίνεση δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία».

Γ. Καρατζαφέρης: Απαραίτητη η παρουσία όλων

Αντίθετα, απαραίτητη χαρακτήρισε την παρουσία όλων των αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως. Νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας εκεί, ανεξαρτήτως αν κάποιοι από μας διαφωνούν με κάποιους άλλους. Εγώ απευθύνω μια πρόσκληση, έστω και την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τελικά, μετά και τη διαφαινόμενη άρνηση των πολιτικών αρχηγών να μετάσχουν στο Συμβούλιο, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 4 Μαΐου στις 13:00.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή