Αλέξης Τσίπρας: Δημοψήφισμα για τα μέτρα

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 15:35
UPD:15:41
A- A A+

Θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να προχωρά σε επιλογές που υπερβαίνουν τη λαϊκή εντολή που έλαβε πριν από έξι μήνες, έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και επανέλαβε την πρόταση προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση – γιατί με βάση το Σύνταγμα η κυβέρνηση έχει αυτή τη δυνατότητα- να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για να κρίνει ο λαός αν θα ακολουθήσει αυτόν τον ολισθηρό, επικίνδυνο δρόμο που του προτείνεται, ένα δρόμο που είναι σκοτεινός για την επόμενη εικοσαετία τουλάχιστον», τόνισε ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

Α. Τσίπρας: Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κατόπιν εορτής

Α. Τσίπρας: Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κατόπιν εορτής

«Εκθέσαμε την πρότασή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάγκη να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και ο ελληνικός λαός να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του, την πρότασή μας δηλαδή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος γι αυτά τα μέτρα».

«Υπάρχει», υποστήριξε, «εναλλακτικός δρόμος, υπάρχει εναλλακτική προοπτική με αύξηση των εσόδων από τους έχοντες και τους κατέχοντες ώστε να καλυφθούν οι πόροι που χρειάζονται για να υπάρχει δημοσιονομική εξυγίανση και όχι από τους μισθωτούς και τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως επιλέγει η κυβέρνηση».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε αντιστασιακός, αντάρτης. Αυτή η γενιά έχει περάσει πολλά. Νομίζω ότι όσο μπορεί κι όσο του επιτρέπει ο θεσμός θα κρατήσει στάση ευθύνης», εκτίμησε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή