Γ. Ραγκούσης: Πρωτοβουλίες για αναδιάρθωση της δημόσιας διοίκησης

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 16:27
A- A A+

«Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το πιο φιλόδοξο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών που γνώρισε η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης αναφερόμενος στη δημόσια διοίκηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Digital Economy Forum, για τα 15 χρόνια του ΣΕΠΕ και αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να μπει τέλος στο «πελατειακό και αδιαφανές κράτος», ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για τέσσερα βήματα.

- αξιοκρατία στις προσλήψεις με την καθολική και ανεξαίρετη υπαγωγή τους στο ΑΣΕΠ

- αξιοκρατία στις προαγωγές του δημοσίου, αναθέτοντας την ευθύνη της επιλογής των διευθυντών και των προϊσταμένων σε ανεξάρτητο συμβούλιο από εκπροσώπους του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη, χωρίς καμία δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης».

- το σχέδιο «Καλλικράτης»

- ο νόμος για τη διαφάνεια, που βρίσκεται ήδη στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής για επεξεργασία.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στο «πελατειακό κι αδιαφανές κράτος», που «δίνει πλεονέκτημα σε παρασιτικά συμφέροντα, καταπνίγοντας καινοτόμους και δημιουργικούς επιχειρηματίες».

Πρόσθεσε ότι «είναι το πελατειακό κράτος της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί πολίτες και επιχειρήσεις. Της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που πληγώνει την κοινωνία, καταρρακώνοντας κάθε είδους ηθική».

Επιπλέον επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την εκτόξευση του χρέους, αλλά και τις χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν, όπως είπε, «με αδιαφανείς διαδικασίες, με την αλήστου μνήμης γαλάζια συνέντευξη».

Ο υπουργός προανήγγειλε τέλος την εγκατάσταση 1.200 νέων e-ΚΕΠ, τα οποία θα είναι στελεχωμένα με κατάλληλο προσωπικό, ώστε να παρέχονται φιλικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή