Α1 Μπάσκετ: ¶ρης-Ολυμπιακός 75-85

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 20:54
A- A A+

Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» με 2-0 τη σειρά με τον ¶ρη κερδίζοντας 85-75 στο Αλεξάνδρειο σε ένα παιχνίδι που θύμισε εν πολλοίς το πρώτο παιχνίδι του ΣΕΦ και ετοιμάζεται για Παρίσι.

Όσοι δεν είχαν δει τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο ΣΕΦ, θα μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβη παρακολουθώντας την αναμέτρηση του Αλεξανδρείου. Ο ¶ρης ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και βρίσκοντας χώρο από την περιφέρεια σούταρε αρκετά έξω από τα 6,25 μ. Η ευστοχία του (3/6 στο δεκάλεπτο) δεν άγγιζε τα επίπεδα του πρώτου αγώνα, αφού ο Ολυμπιακός έδινε λιγότερες βοήθειες στους ψηλούς και μάρκαρε περισσότερο στην περιφέρεια.

Παρόλα αυτά, οι «κίτρινοι» εκμεταλλευόμενοι τα δυο γρήγορα φάουλ του Σχορτσιανίτη και την απουσία λόγω τραυματισμού του Μπουρούση κατάφεραν να προηγηθούν με 20-7 στο 7Ά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση και τα κατάφερε προς στιγμήν (29-23, 13Ά), όταν ο Τσίλντρες διέσπασε την άμυνα των Θεσσαλονικιών με τις διεισδύσεις του.

Το πρωταγωνιστικό ρόλο του Ρίτσαρντσον πήρε ο Κακιούζης στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι ο ¶ρης συνέχισε να προηγείται σταθερά με διψήφια διαφορά (39-25, 16Ά). Η επιστροφή του Σχορτσιανίτη στο παρκέ έδωσε και πάλι ισχυρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Τεόντοσιτς βρήκε τα πατήματά του και η διαφορά έπεσε με 9-2 σερί στο -7 (41-34, 19Ά).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ¶ρης προσπαθούσε να νύχια και με δόντια να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά. Μέχρι το 24Ά (51-41) κατάφερνε με μακρινά σουτ να έχει το προβάδισμα, αλλά η αρχή του τέλους για το προβάδισμα του ¶ρη ήρθε, όταν οι Κλέιζα και Τσίλντρες βρήκαν ανοικτό γήπεδο.

Στο αγαπημένο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο ¶ρης δεν μπορούσε να ακολουθήσει και έτσι το προβάδισμα βάφτηκε γρήγορα «ερυθρόλευκο». Οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 13-0 και μετέτρεψαν το 53-45 του 25Ά σε 53-58 σε ένα τετράλεπτο δίνοντας πρόωρο τέλος στο ματς.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός φρόντισε ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα του και με τον Τεόντοσιτς να συνεισφέρει αρκετά και στον επιθετικό τομέα η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (69-80, 39Ά) και όλοι άρχισαν να σκέπτονται το Παρίσι.

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης και έτσι οι «ερυθρόλευκοι»… αλλάζοντας αεροπλάνα θα φθάσουν στο Παρίσι εγκαίρως για να μην ταλαιπωρηθούν από την απεργία της Τετάρτης.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 43-36, 57-60, 75-85

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις