Δριμεία επίθεση ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό - εργασιακό

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 20:58
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργείου Εργασίας εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, σχολιάζοντας τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο κ. Ιωάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σκληρά τα μέτρα» που προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης της χώρας μας, επισημαίνοντας πως αν και εξασφαλίζει κάποια δημοσιονομικά οφέλη, «δεν εγγυάται την αναγκαία αναπτυξιακή Προοπτική και δεν εξασφαλίζει τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή».

Ειδικότερα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, έκανε λόγο για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και αύξηση του ορίου των απολύσεων. Επικρίνοντας έντονα τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο υποστήριξε πως «όταν δεσμευόταν για “δομικές αλλαγές” στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, είναι βέβαιο ότι είχε κατά νου ένα μηχανισμό μείωσης των συντάξεων».

Ανέφερε ακόμη πως ουδέποτε το ΔΝΤ έθεσε θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μιλώντας για παλικαρισμούς του υπουργού Εργασίας στη Βουλή για τη δήθεν υπεράσπιση των μισθών αυτών.

Καταλήγοντας τόνισε πως πρώτο μέλημα της Ν.Δ. από σήμερα είναι «η στήριξη των στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένω, η προώθηση των προτάσεών μας για ανάπτυξη, τόνωση της αγοράς, στήριξη της απασχόλησης, αντιμετώπιση της ανεργίας, η πίεση για επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ, που καθυστερούν δραματικά επί επτά μήνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή