Στοιχεία για τα εκρηκτικά στην Times Square

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 06:52
A- A A+

«Σοβαρές ενδείξεις» διαθέτουν οι ερευνητές, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, από το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται από την Times Square στη Νέα Υόρκη, όπου το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

«Διαθέτουμε σοβαρές ενδείξεις» που συνδέονται με το βίντεο αυτό, όμως «ακολουθούμε επίσης και άλλες εκδοχές», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Χόλντερ, του οποίου τις δηλώσεις επιβεβαίωσε και άλλο στέλεχος του υπουργείου.

Ο ίδιος εκτιμά πως οι έρευνες έχουν «επιτύχει σημαντική πρόοδο» από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Χόλντερ, οι δράστες της αποτυχημένης επίθεσης «σκόπευαν να σπείρουν τον τρόμο» στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, τόνισε στην ενημέρωσή του πως «οποιοσδήποτε διαθέτει αυτού του τύπου τα υλικά που είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στην Times Square, θα έλεγα πως ήθελε να τρομοκρατήσει, ολοκληρωτικά. Και θα έλεγα πως όποιος το έπραξε θα πρέπει, σαφώς, να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης».

Μάλιστα η εφημερίδα Washinghton Post επικαλείται αξιωματούχο, ο οποίος επικαλούμενος συζήτηση με στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, τόνισε πως «δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν βρεθεί κάποιος ξένος σύνδεσμος. Εκείνοι κοιτάζουν προς κάποια διαφωτιστικά στοιχεία και τονίζουν πως όλα υποδεικνύουν προς εκείνη την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή