Σαν Ντιέγκο: Αίτημα για ανάκληση μεταναστευτικού νόμου

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 07:25
REUTERS/DAVID MCNEW

A- A A+

Την ανάκληση του μεταναστευτικού νόμου που πέρασε προσφάτως η πολιτεία της Αριζόντας των ΗΠΑ, ζήτησε με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Σαν Ντιέγκο, της δεύτερης σε μέγεθος πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου, Μπεν Χουέσο, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για το ψήφισμα, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση των μεταναστευτικών νόμων και την ανάγκη να προστατευτούν τα αμερικανικά σύνορα. Ταυτόχρονα όμως υποστήριξε ότι ο νόμος της Αριζόνας βλάπτει την εθνική ενότητα.

«Αυτός ο νόμος απειλεί την εθνική ενότητα. Πιστεύω ότι παραβιάζει το Σύνταγμα. Στιγματίζει τους νόμιμους μαζί με τους παράνομους και αποθαρρύνει τα θύματα εγκληματικών ενεργειών να απευθύνονται στη δικαιοσύνη», σημείωσε.

Ο μοναδικός σύμβουλος που καταψήφισε την πρόταση, ο Καρλ Ντεμάγιο, είπε ότι δεν τη στήριξε επειδή δεν γινόταν αναφορά «στην αποτυχία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» να διαφυλάξει την ασφάλεια των συνόρων.

Σε ανακοίνωσή του πάντως, ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο, Τζέρι Σάντερς, υποσχέθηκε ότι θα υπογράψει το ψήφισμα. «Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να λύσει τα μεταναστευτικά προβλήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ως πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ξέρω τι ζητείται καθημερινά από τους αστυνομικούς, με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν. Προτεραιότητά τους είναι να προστατεύουν τους πολίτες», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή