Συνελήφθη ο ύποπτος για τα εκρηκτικά στην Times Square

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 08:45
UPD:10:40

Ο ύποπτος, ονόματι Φαϊζάλ Σαχζάντ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι καθώς προσπαθούσε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πτήση με προορισμό το Ντουμπάι.

A- A A+

Συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ένας Αμερικανός, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος καταζητείτο στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το Σάββατο στην Times Square της Νέας Υόρκης. Ο ύποπτος, ονόματι Φαϊζάλ Σαχζάντ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι καθώς προσπαθούσε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πτήση με προορισμό το Ντουμπάι.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο αγοραστής του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη επίθεση.

Οι New York Times γράφουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ότι ο άνδρας αυτός, είχε αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα και πρόσφατα επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Πακιστάν. Ζει στο Κονέκτικατ και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες αγόρασε τοις μετρητοίς το όχημα που βρέθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά, ένα Nissan του 1993.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή