Υπόθεση Siemens: Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του Γ. Βουλγαράκη

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 21:07
A- A A+

Για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η εξέταση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens. Ο κ. Βουλγαράκης επρόκειτο να καταθέσει την Πέμπτη, αλλά λόγω της συζήτησης του κρίσιμου νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα η συνεδρίαση ανεβλήθη.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση του χρηματιστή Σάββα Γιαννακάκη στην επιτροπή.

Ο κ. Γιαννακάκης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εισαγωγής στην Ελλάδα κεφαλαίων, τα οποία προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και δίδονταν στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να χρηματίζει επιχειρηματίες καθώς και πολιτικούς.

Καταθέτοντας στην επιτροπή, παραδέχθηκε ότι το 2004 ήρθε σε επαφή μαζί του ο Αλέξανδρος Λέτσας, ο οποίος, όπως είπε, με πρόσχημα ότι είχε ανάγκη χρημάτων για διάφορες επενδύσεις του στην Ελλάδα, τον ρώτησε, αν είχε γνωστούς που διαθέτουν κεφάλαια στην Ελλάδα και θα ήθελαν να τα λάβουν στο εξωτερικό.

Σημείωσε ότι γνώριζε τον Λέτσα από το σχολείο, είχαν κοινωνικές επαφές και γνώριζε ότι είχε μεγάλη οικονομική άνεση. Έτσι δέχθηκε να τον εξυπηρετήσει και μέσω των χρηματιστών- επιχειρηματιών Βασίλη Τυργαλά και Αθανάσιου Ράμμου, εμβάστηκαν στους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό συνολικά 2,5-3 εκ. ευρώ, τα οποία έδωσαν στη συνέχεια στον Λέτσα κι ο ίδιος με τη σειρά του στον Χριστοφοράκο.

Παράλληλα, εξετάστηκαν οι Παναγιώτης Κώττης, Παναγιώτης Φλύρης και Αντώνης Γλυνός, μέλη της δευτεροβάθμιας επιτροπής αξιολόγησης και παραλαβής του συστήματος ΤΕΤΡΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή