Αλ. Τσίπρας: Τη βία την επιλέγουν όσοι φοβούνται το λαό

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 17:36
UPD:18:57
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Α. Τσίπρας: Τη βία την επιλέγουν αυτοί που φοβούνται το λαό

A- A A+

«Τη βία δεν την επιλέγει ο λαός, αλλά εκείνοι που φοβούνται τον λαό. Και σήμερα, τα γεγονότα αποδεικνύουν πως κάποιοι φοβήθηκαν το λαό», τόνισε σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα εξέφρασε βαθιά οδύνη για τους θανάτους τριών εργαζομένων, από την εμπρηστική επίθεση εναντίον τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και σημείωσε πως το κόμμα του «παγίως καταδικάζει απερίφραστα τη βία».

Για τους ενόχους της πράξης αυτής, τόνισε πως «δεν τους επιτρέπουμε να ορκίζονται στη ζωή, καθώς την ταπείνωσαν και την κακοποίησαν», ενώ στηλίτευσε και την «ακροδεξιά, η οποία στο παρελθόν στόχευε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το ΚΚΕ»:

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της διχόνοιας που μας στήνεται. Ο κάθε προοδευτικός πολίτης πρέπει να αναμένει τέτοιες επιθέσεις και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε τώρα, που φαίνεται ποιον ευνοεί το πολιτικοοικονομικό σύστημα που φτάνει σε αδιέξοδο. Πρέπει όλοι να εκφράσουμε την βαθειά μας οδύνη. Ήμασταν όμως πρώτοι που ζητήσαμε δημοκρατική διέξοδο - και γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση να κρίνει ο λαός με δημοψήφισμα. Αντ’ αυτού, βλέπουμε ότι ακόμα και σήμερα, από πλευράς κυβέρνησης, υπάρχει επιμονή να προχωρήσουμε σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του λαού με διαδικασία εξπρές, επιμονή που προσβάλλει το Κοινοβούλιο και δεν τιμά και την μνήμη των αδικοχαμένων» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή