Κ. Μίχαλος: Nα αναλάβουν οι πολιτικοί τις ευθύνες τους

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 18:15
A- A A+

«Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολιτικοί. Και κυρίως αυτοί που μιλούν για ανυπακοή στο Σύνταγμα όπως και αυτοί που πάντα χαϊδεύουν τους ταραχοποιούς, αλλά και αυτοί που έχουν την ευθύνη της επιβολής της έννομης τάξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Δυστυχώς ζήσαμε άλλη μια τραγωδία, που δεν ταιριάζει σ ένα ευνομούμενο κράτος. Θρηνούμε πλέον θύματα και η εικόνα της χώρας έχει αμαυρωθεί πλήρως στην παγκόσμια κοινότητα», επεσήμανε.

«Όλα τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Επιτέλους θα πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη και να καταλογισθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν για τη νέα αυτή τραγωδία. Αυτές είναι ώρες επικίνδυνες. Απαιτείται σύνεση και περισυλλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ούτε και η ίδια η κοινωνία θέλει κάτι τέτοιο. Ζητεί επιβολή της τάξης. Πρώτιστο αγαθό είναι η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και η προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος, που κάποιοι θέλουν να καταλύσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή