Θ. Παφίλης: O λαός μπορεί να ξεχωρίσει τον οργανωμένο αγώνα από τις προβοκάτσιες

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 18:40
A- A A+

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τον αγώνα και το θυμό του εργαζόμενου λαού, απαντώντας στον Πρωθυπουργό στην Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Παφίλη, οι εργαζόμενοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση μετά το 1974, κάτι που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω σε εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Θ. Παφίλης: Προβοκάτσια απέναντι στο λαϊκό κίνημα

Θ. Παφίλης: Προβοκάτσια απέναντι στο λαϊκό κίνημα

«Δεν έχει ο λαός άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά μπορεί να ξεχωρίσει τον οργανωμένο πολιτικό αγώνα από τις προβοκάτσιες και ποιοι ωφελούνται από αυτές. Ωφελούνται αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Εμείς λέμε την αλήθεια και περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις και τους αποκρούσαμε», ανέφερε.

Ο κ. Παφίλης έκανε λόγο για σχέδιο από φασιστοειδή μπροστά στον ¶γνωστο Στρατιώτη, με σκοπό, όπως είπε, να μας μπλέξουν: «Εν ονόματι αυτών δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες. Δεν θα δεχθούμε να γονατίσει ο κόσμος, όταν εσείς τον στελνετε με φρούδες ελπίδες στην ανεργία. Είναι μονόδρομος αυτό ο αγώνας, απαιτώντας να αποσυρθεί αυτή η πολιτική».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της «υπακοής στο Σύνταγμα» τόνισε ότι το κόμμα του το έχει καταψηφίσει και προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το αλλάξει, όπως και το πολιτικό σύστημα.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε προς τον κ. Παφίλη, σημειώνοντας: «Αν κατάλαβα καλά το ΚΚΕ καταδικάζει με άμεσο και απόλυτο τρόπο τη βία».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου - Θ. Παφίλη

Αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου - Θ. Παφίλη

«Χτυπάτε ανοικτές πόρτες. Εμείς το έχουμε πληρώσει», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή