Σφοδρή σύγκρουση ΚΚΕ-ΛΑΟΣ

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 20:44
UPD:20:54

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε πως όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, εκεί ήταν χρυσαυγίτες, «γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως "να καεί, να καεί η Βουλή"».

A- A A+

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΛΑΟΣ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο ανέφερε πως μέλη του ΠΑΜΕ (σ.σ. που πρόσκειται στο ΚΚΕ) φώναζαν «Κάψτε τη Βουλή», ενώ επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ για δηλώσεις εκπροσώπου του σχετικά με το Σύνταγμα.

Αντιπαράθεση Α. Παπαρήγα - Γ. Καρατζαφέρη

Αντιπαράθεση Α. Παπαρήγα - Γ. Καρατζαφέρη

¶μεση ήταν η αντίδραση της Γενικής Γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, η οποία απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Καρατζαφέρη, υποστηρίζοντας πως όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, εκεί ήταν χρυσαυγίτες, «γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως "να καεί, να καεί η Βουλή"». Πρόσθεσε μάλιστα πως το ΚΚΕ τους αφόπλισε, παίρνοντας και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Και στρεφόμενη κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ συμπλήρωσε: «Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλλει».

Η κ. Παπαρήγα υπεραμύνθηκε επίσης της θέσης του κόμματός της για το Σύνταγμα, τονίζοντας πως είναι «ένα κακό Σύνταγμα» και πως ο λαός έχει δικαιώμα «με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά».

Επανερχόμενος το απόγευμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε πως «ό,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

Γ. Καρατζαφέρης: Απειλείται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα

Γ. Καρατζαφέρης: Απειλείται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα

«Κάποιοι που πόνταραν στο χάος, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας πως «οι ακραίες φωνές που απέτρεψαν την Σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών και την όποια συνεννόηση, δημιούργησαν ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντι-εξουσιαστών. Όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη».

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι «τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα».

Απαντώντας ο κ. Μάκης Μαΐλης από το ΚΚΕ καταφέρθηκε και πάλι κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ: «Ο Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε και με τη νεότερη δήλωσή του ότι είναι επαγγελματίας προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. ¶ξιος ο μισθός του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή