Τα κυπριακά μέσα για τα επεισόδια

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 10:41
A- A A+

Τα τραγικά γεγονότα στην Ελλάδα κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων της Κύπρου.

Η Αλήθεια, με κύριο τίτλο «Σε ασφυξία η Ελλάδα», γράφει ότι κανείς δεν πίστευε ότι οι μεγάλες θυσίες για τις οποίες μίλησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου την περασμένη Κυριακή θα γίνονταν στην κυριολεξία θυσίες ανθρώπινων ζωών.

Η Μάχη, που έχει τίτλο «Μολότοφ η Ελλάδα», παραθέτει τα λόγια του Ισοκράτη «η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». Γράφει, επίσης, ότι την ώρα που οι άλλες χώρες της ΕΕ εξέρχονται από την κρίση, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία τοποθετούνται στις χώρες που θα παραμείνουν στην ύφεση.

Ο Πολίτης, τιτλοφορεί στο κύριο θέμα του «Καίνε την Ελλάδα» και γράφει ότι τρεις νεκροί είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης και ότι τα αιματηρά επεισόδια και οι απεργίες, καθώς και η προειδοποίηση του οίκου Moody's για υποβάθμιση της Πορτογαλίας, ενίσχυσαν τις ανησυχίες για εξάπλωση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η Σημερινή, με τίτλο «Στο χείλος της αβύσσου», γράφει ότι με αίμα αθώων, τραυματισμούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σφραγίστηκε η χθεσινή παλλαϊκή κινητοποίηση 200.000 εργαζομένων στην Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο Φιλελεύθερος, με τον ίδιο κύριο τίτλο, γράφει ότι εξαγριωμένοι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας κορύφωσαν τις τραγικές στιγμές που ζει αυτές τις ημέρες η Ελλάδα, με το θάνατο τριών ανθρώπων, τριών εργαζομένων στην Marfin Egnatia Bank, που δέχθηκαν επίθεση μέσα στα γραφεία τους.

Η Χαραυγή γράφει ότι τα τραγικά γεγονότα στην Αθήνα προκάλεσαν πανελλήνια θλίψη και οργή, ότι οι κινητοποιήσεις βάφτηκαν με το αίμα τριών εργαζομένων, και ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει προβοκάτσια για να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή