Π. Λαφαζάνης: Κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 14:33
A- A A+

«Αποφράδα» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για τους εργαζομένους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι «κατεδαφίζονται εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις ενός αιώνα, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική άβυσσο».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η προοπτική, η οποία επελέγη, δεν ήταν μονόδρομος, αφού, όπως είπε, υπάρχουν «πλήθος εναλλακτικών προοπτικών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μια από τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Λαφαζάνης είναι η δυνατότητα να δανειστεί η Ελλάδα απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τα πολύ χαμηλά επιτόκια, που η ίδια δανείζει τις εμπορικές τράπεζες.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι η πρόταση αυτή δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί «η κρίση, ως μπούμερανγκ, θα πλήξει την ίδια την ευρωζώνη».

Ως δεύτερη εναλλακτική πρόταση ανέφερε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, στην οποία, όπως σημείωσε, προέβησαν πολλές άλλες χώρες.

«Αντιθέτως, η κυβέρνηση παραδομένη στις κεφαλαιαγορές φτάνει στο σημερινό έκτρωμα, που καταλύει το Σύνταγμα, καταστρατηγώντας εθνικές συλλογικές συμβάσεις και οδηγώντας σε εργασιακά εγκλήματα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή