Πυρά Αντ. Σαμαρά κατά Γ. Παπανδρέου για πρωτόγνωρη όξυνση

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 16:09
UPD:21:22

«Η αδυναμία σας σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ φοβάμαι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενω υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα έλλειμμα χρέους και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.

A- A A+

Για πρωτόγνωρη όξυνση κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής. Απαντώντας στη σφοδρή επίθεση του κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για την κρίση δανεισμού.

«Η αδυναμία σας σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ φοβάμαι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενω υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα έλλειμμα χρέους και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές του Πρωθυπουργού για σπατάλες στα υπουργεία επί κυβερνήσεως ΝΔ, με παράδειγμα, όπως είπε, υπέρογκες δαπάνες για κουρτίνες, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Για την κουρτίνα θα απαντήσω χρηματιστήριο, για να μην πω υποβρύχια».

«Η ελληνική οικονομία παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό επί των ημερών σας από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών που καλύτερα θα ήταν να μην μιλούσε στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι μπορεί οι πολιτικές διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι μεγάλες, ωστόσο, τίποτε, όπως είπε, δεν είναι σπουδαιότερο από την ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση.

Αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ άλλων η Νέα Μεταπολίτευση, η ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 αλλά και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο μιας νέας αναθεωρητικής Βουλής.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Σαμαράς τόνισε «Φωνάζατε ότι λεφτά υπάρχουν, και σήμερα έρχεστε να μας κάνετε μάθημα υπευθυνότητας». «Σήμερα χρεοκοπεί ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα αναδιανομής δανεικών κι εσείς το δημιουργήσατε», συμπλήρωσε.

«Ζούμε σε εποχές σύγχυσης, ιστορικών μεταβολών, σε τέτοιους σκοτεινούς καιρούς οφείλουμε να προσφέρουμε στο λαό πειστικότερη εναλλακτική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ λέει «όχι» στα νέα μέτρα γιατί αυτά θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ύφεση. «Μας βάζετε πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και για αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το ν/σ».

«Αν εσείς πιστεύετε στα μέτρα αυτά, μη σας νοιάζει η δική μας άποψη. Αν δεν τα πιστεύετε τότε δεν ψάχνετε για στήριξη, ψάχνετε για συνενόχους στην καταστροφή και εμείς συνένοχοι δεν πρόκειται να γίνουμε», υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δημόσια ακίνητη περιουσία και ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις.

«Δεν μπορεί μια τεράστια ακίνητη περιουσία να είναι στον πάγο την ώρα που μας πνίγουν τα χρέη, αξιοποιώ δεν σημαίνει ξεπουλώ», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Χρειάζονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας, μηδενικού δημοσιονομικού κόστους».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο τέλος για «βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών» και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ωστόσο επισήμανε ότι «το τελευταίο επτάμηνο δεν θα είναι εκτός αναζήτησης ευθυνών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή