Σκόπια : Βόμβα εξερράγη το πρωϊ δίπλα στο Κοινοβούλιο

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 12:33
UPD:12:40
A- A A+

Βόμβα εξερράγη τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα στο κέντρο των Σκοπίων, δίπλα από το κτίριο του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες που εκτόξευσαν την βόμβα, για την ώρα παραμένουν άγνωστοι. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές δέκα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο, ενώ υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής και σε διπλανά κτίρια.

Η βομβιστική αυτή ενέργεια συμπίπτει με την συνεδρίαση της Βουλής η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι, με θέμα στην ημερήσια διάταξη την εκλογή της νέας κυβέρνησης του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχει και η «Ενωση για την Δημοκρατική Ενταξη», το κόμμα δηλαδή του πρώην αρχηγού των Αλβανών ανταρτών της χώρας, Αλί Αχμέτι.

Η επιλογή του κ. Τσερβένκοφσκι να έχει στην κυβέρνηση το κόμμα του κ. Αχμέτι, το οποίο στις εκλογές απέσπασε τις περισσότερες ψήφους του αλβανικού στοιχείου της χώρας, έχει συναντήσει τις αντιδράσεις της απερχόμενης εθνικιστικής κυβέρνησης του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, στελέχη της οποίας κατηγόρησαν τον κ. Τσερβένκοφσκι, ότι συμπράτει με Αλβανούς «τρομοκράτες».

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή