Επεισόδια μικρής έκτασης έξω από τη Βουλή

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 21:44
UPD:07/05/2010 02:39
REUTERS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

A- A A+

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση των χωριστών ειρηνικών συγκεντρώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά των μέτρων λιτότητας που ψήφισε η Βουλή.

Ομάδα περίπου 150 ατόμων πέταξε μπουκάλια και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων έγιναν 50 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις για επιθέσεις με διάφορα αντικείμενα κατά αστυνομικών.

Απόδοση ευθυνών ζητεί η ΟΤΟΕ

Να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τις αιτίες που στοίχισαν τη ζωή των τριών εργαζομένων στο κατάστημα της οδού Σταδίου στη Marfin Egnatia Bank και να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ η οποία ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη προκειμένου να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Διαβεβαιώνει ότι ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων, θα παρακολουθήσει την πορεία των ερευνών και θα στραφεί κατά όλων των υπευθύνων, ενώ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που αφαίρεσε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους και όσους τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, οι οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Tα καταστήματα των τραπεζών θα κλείσουν την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι σε ένδειξη πένθους για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων.

Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές θα διενεργούνται την Παρασκευή μέχρι τη 12:00 μ. αντί τις 2.00 μ.μ. και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών θα αποχωρήσουν στη 1.00 μ.μ. αντί στις 2.45 μ.μ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή