Θρήνος για τα θύματα της εμπρηστικής επίθεσης

Ακαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών
Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 11:22
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Κηδεύονται σήμερα τα δύο από τα τρία θύματα του εμπρησμού σε υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου, τη στιγμή που η αστυνομία με εντατικές έρευνες προσπαθεί να ρίξει φως στην πρωτοφανή τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ αναζητά τέσσερα άτομα, ένα με ακάλυπτο πρόσωπο, που σύμφωνα με το οπτικό υλικό σπάει την τζαμαρία της τράπεζας με βαριοπούλα και τρεις κουκουλοφόρους που πετούν στο εσωτερικό της εύφλεκτο υλικό και βόμβες μολότοφ.

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες παίζουν οι μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, αλλά και ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή του εμπρησμού. Την ίδια στιγμή, αξιοποιούνται όλα τα ευρήματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ενισχύονται τα μέτρα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Πένθος στις τράπεζες

Σύσσωμος ο τραπεζουπαλληλικός κόσμος λέει σήμερα το τελευταίο αντίο στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου και την Παρασκευή Ζούλια, ενώ αύριο κηδεύεται το τρίτο θύμα του εμπρησμού, ο Νώντας Τσακάλης.

Μέχρι τις 12:00 θα διενεργούνται οι συναλλαγές στις τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών θα αποχωρήσουν στη 1.00 μ.μ. αντί στις 2.45 μ.μ., σε ένδειξη πένθους για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν από το πρωί όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες της Marfin Egnatia Bank και έκλεισαν στις 11.00, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Προτεινόμενα για εσάς